instructeur

Wim van de Groep

 Mijn naam is Wim van de Groep. Ik ben getrouwd met Nelie en samen hebben wij 6 kinderen (4 jongens en 2 meiden). Ook zijn wij al opa en oma van 5 kleinkinderen (4 jongens en 1 meid). Als klein kind wilde ik heel graag een hond. Omdat mijn oudere broer allergisch is voor dieren, is dat er nooit van gekomen in mijn kinderjaren. Sinds ons trouwen hebben wij, naast de kleine kinderen, altijd katten gehad. Een kat hebben we trouwens nog steeds. Toen mijn vrouw op een gegeven moment voorstelde een hond te nemen nu de kinderen groot zijn, hoefde ze dat maar één keer te zeggen. Ik ben meteen op zoek gegaan naar een soort dat bij ons zou passen. Voorwaarden: aktief en lief voor kinderen. Een echte huisvriend. Ook wilden wij graag een hond die niet te klein zou zijn. Mijn jeugdheld was Lassie, dus iets wat daar op leek zag ik wel zitten.

Na een uitgebreide zoektocht zijn we gestuit op een nestje Shelties waar nog één reutje over was. Deze leek alle Sheltie maten te boven te gaan en daarom wilde niemand hem hebben. Wij wilden hem dolgraag!! Zo is Flits in ons leven gekomen in 2013. Vanaf de start zijn we op cursus gegaan op de school van Connie. Wij hebben op zeer inspirerende wijze les gekregen van Wendy. Wat hebben wij er een baat bij gehad dat zij ons de beginselen van met een hond omgaan heeft geleerd! Wij kenden alleen de omgang met katten en dat is toch echt iets heel anders.

Aangestoken door de liefde voor Flits en het enthousiasme van Wendy ben ik gaan nadenken of ik verder zou kunnen gaan dan alleen les krijgen. Ik geef al jaren voetbaltrainingen aan kinderen en het overbrengen van kennis op een leuke manier vind ik heerlijk om te doen. Van het één is toen het ander gekomen. Ik heb stage gelopen bij Wendy als instructeur in opleiding, om mij verder te verdiepen in honden en hun baasjes. Daarnaast heb ik de opleiding kynologisch instructeur I gedaan in Lelystad op de Martin Gaus Academy. Sinds 2015 ben ik aan de slag als zelfstandig instructeur.

Ik wil graag helpen om de band tussen hond en baas op en uit te bouwen. Plezier en leren gaan daarin hand in hand.

Wat ‘moeten’ mensen echt over je weten: Ik krijg vaak te horen dat ik niet zo chagrijnig moet kijken. Ik ben dan niet chagrijnig of boos, maar zo zit mijn gezicht het lekkerst.

Wat is jouw beste eigenschap? En je slechtste?: Ik ben rustig en geduldig. Maar als mensen over mijn grens gaan, kan ik ook heel fel zijn.

Waar kunnen mensen je voor wakker maken: Een concert van 1 van mijn favoriete bands.