Wendy Schipper

Instructeur

Mijn naam is Wendy Schipper en ik ben kynologisch instructeur. Ik wil u via deze weg een kijkje geven in de reden dat ik nu al een aantal jaren bij Kynologisch Instituut vanuit ’t Hart op het veld sta. Als klein duimpje van een jaar of 6 antwoorde ik steevast op de vraag: “wat wil je later worden?” ”Dierenverzorgster!” Hier ging ik aan twijfelen op het moment dat de Golden Retriever, waarmee ik samen ben op gegroeid, overleed op 13 jarige leeftijd. Het laten gaan van een vriend in je puberteit is iets wat je de rest van je leven bij zal blijven en ik heb veel van mijn hondenvriend mogen leren.

Dit resulteerde in een 5 jarige opleiding op het Groenhorst College in Barneveld waar ik twee diploma’s behaalde: Diermanager en Paraveterinair. In mijn tweede schooljaar (2001/2002) kreeg ik de kans om stage te lopen bij Katterij Matou onder leiding van Connie Berendsen. Door de vele mogelijkheden die Connie bood (en nog steeds) werd ik nieuwsgieriger en dat leidde naar meer stages. Zo ben ik voor mijn eindstage bezig geweest met de erfelijkheid van Duitse Herders, dit om uit te zoeken welke lijnen geschikt waren voor de fok bij Connie Berendsen

Na een half jaar stage te hebben gelopen op de hondenschool, werd het toch eens tijd om dit ook iets verder te gaan ontwikkelen, zodat ik ook zelf les kon gaan geven en dat resulteerde in 2003 in een volgend diploma: Algemene Vorming bij O&O. Hierna kwam een volgende stage periode waar ik meer met de cursisten mocht doen en dat inspireerde mij om nog verder te leren, zodat ik helemaal zelf voor een groep mocht staan, want dat vond en vind ik nog steeds fantastisch om te doen!
Een jaar later had ik ook het tweede papiertje op zak en na een drietal cursussen met collega’s de puntjes op de i zetten, was het eindelijk zover! Mijn eerste eigen groepje!

Zoals u wel kunt lezen heb ik veel mogen leren door de jaren heen. Dit is echter niet alles, ik heb ook meerdere bevallingen mogen begeleiden en ik heb verschillende Duitse Doggen en Duitse Herders mogen showen, sommige soms zelfs met hele mooie punten!

Inmiddels woon ik sinds 2008 samen met Danny in Ewijk en met het tekenen voor het huis, was mijn housewarmingscadeau van Connie ook zover om het huis te verlaten, namelijk kater Shooter! Hier bleef het niet bij, na een jaar kwam hier (therapie) hondje Mik bij, een jaar later poesje Happiness en sinds 2011 het grootste geschenk dat ik mij had kunnen bedenken: onze dochter Zoey!

Graag tot ziens en hopelijk mag ik u op de hondenschool verwelkomen met uw geschenk, uw pup!