Nienke Staal Bouwman

Instructeur, Coaching

Dag, mijn naam is Nienke, gelukkig getrouwd en moeder van 2 toppers.

Eind 2015 zijn wij opzoek gegaan naar een (autisme) hulphond voor onze zoon. Voor een opgeleide hulphond kwamen we toen (nog) niet in aanmerking, maar zijn we wel in een goede richting geholpen om zelf een eigen hond op te leiden.
In augustus 2017 is onze golden retriever “Charly” bij ons komen wonen. Alle 3 cursussen heb ik met veel plezier gevolgd op de hondenschool en daarnaast hebben we nog een traject doorlopen. Charly heeft een belangrijke taak in onze familie. Ze geeft steun aan mijn zoon, hierdoor heeft zijn zelfvertrouwen een enorme boost gekregen en durfde hij weer sociale contacten aan te gaan. Ook op school ging hij met enorme sprongen vooruit. Ze is voor ons een geschenk, want waar je als ouder/professionele begeleiding vaak vastloop in een bepaald proces kan een huisdier van onschatbare waarde zijn.

Van het geven van diverse reguliere en /of privé lessen geniet ik enorm. De samenwerking tussen hond en mens + de positieve werking hierop = goud waard

Bovenstaande zijn de redenen dat ik de opleiding: Kynologisch Instructeur bij Dogvision heb gevolgd om vervolgens door te stromen naar de opleiding: Gedragstherapie bij Honden.

Mijn uiteindelijke doel: Instructeur psychosociale hulphonden.

Ik wens u veel plezier tijdens het volgen van de cursussen en wellicht tot snel.