Ilja Mulder

Instructeur

Hallo Allemaal,
Mijn naam is Ilja Mulder. Ik ben 21 jaar en ik zal mij in dit stukje even kort voorstellen.
Van kleins af aan hou ik al heel erg van dieren en met name honden. Ik kan mij niet anders herinneren dan dat ik een hond vroeg voor mijn verjaardag, helaas kreeg ik die nooit van mijn ouders. Wel mocht ik vaak met mijn buurman en hun boxer mee naar de hondenschool en ging ik vaak met hem mee de hond uitlaten. Naarmate ik ouder werd mocht ik ook zelf cursussen gaan doen met de buurhond en ging ik mij al meer verdiepen in hondengedrag.
Vanaf mijn 16e had ik een bijbaantje bij een pension dat net begonnen was om op kleine schaal hulphonden op te leiden, en daar merkte ik dat het trainen van een hulphond en (bijbehorende) eigenaar echt mijn passie is. Toen ik 18 werd heb ik vanuit dit werk ook mijn eerste eigen hond gekregen; Bowie. Bowie is een Grote Poedel van 6 jaar oud, hij is bij mij komen wonen toen hij 2,5 jaar oud was. Met Bowie heb ik inmiddels al heel veel hondensporten gedaan, en ik blijf het leuk vinden om met hem een sport te beoefenen.
Omdat ik wist dat ik later mijn werk wilde maken van het trainen van assistentiehonden, ben ik mij verder gaan ontwikkelen als instructeur. Zo heb ik in 2016 mijn Kynologisch instructeursdiploma behaald aan de Martin Gaus Academie te Lelystad en ben ik daarna een specialisatiecursus gaan doen tot blindengeleidehondeninstructeur en heb ik meerdere stages gelopen bij ervaren assistentiehondeninstructeurs. Toen duidelijk werd dat Kynologisch Instituut vanuit ’t Hart nog opzoek was naar een instructeur die meer in het noorden woont en Connie mij er voor vroeg heb ik dan ook volmondig JA gezegd.
Het lijkt mij erg leuk mijn ervaring te mogen delen met jullie. Je kan mij vooral in het noorden gaan vinden, maar ik zal ook geregeld te vinden zijn bij groepslessen in Nijkerkerveen.
Ik hoop een hele mooie tijd tegemoet te gaan met jullie allemaal! Wie weet tot snel 😊