VIP-Instructeur

Tamar Renes

Samen met m’n partner en beestenboel woon ik in het prachtige Zeeland, net over de grens met Brabant. Van jongs af aan riep ik al dat ik iets met dieren wilde gaan doen. Niet gek als je met dieren om je heen opgroeit. Tijdens mijn opleiding heb ik daarom ook op vele bedrijven stage gelopen/gewerkt maar ik miste iets. Totdat ik op een hondenschool terecht kwam. Ja dat was het! Werken met honden maar ook met de baasjes ervan. De perfecte combinatie voor mij. Tijdens mijn opleiding heb ik daarom ook mijn diploma’s behaalt voor instructeur aan de Martin Gaus academie. Na mijn opleiding ben ik direct gestart met mijn eigen hondenschool (2012)

Uitgeleerd ben je nooit dus volgden en volgen er nog regelmatig bijscholingen op breed gebied. Het stukje holistisch vind ik iets magisch. De holistische benadering op voeding en gezondheid is iets waar ik momenteel erg druk mee bezig ben. Wat ik ook als holistisch zie is de diepere laag tussen mens en hond. Het weten wat je aan elkaar hebt. Dat één blik genoeg is en jouw hond je snapt en jij je hond! Dat is het mooiste doel om samen te ontdekken. Ik gun iedereen een fantastische band met zijn/haar hond.

Wat ‘moeten’ mensen echt over je weten:  Ik ben vaak erg direct, gewoon zeggen wat je denkt zonder omweg. Dan weet je wat je aan elkaar hebt en hoe je samen tot een oplossing kunt komen. 

Wat is jouw beste eigenschap? En je slechtste?: Als ik ergens voor ga dan ga ik er 100% voor. Er zijn geen problemen als je denkt in oplossingen. Dit is dan ook direct mijn grootste valkuil om hierin door te slaan!

Waar kunnen mensen je voor wakker maken: Liever helemaal niet! Ik hou nu eenmaal enorm van slapen. Maar een heerlijke wandeling met de honden mag wel.