Puppycursus individueel

Tarief: € 275,-
  • Duur: 5 lessen van één uur
  • Datum: in overleg
Aanmelden

Onze individuele puppy cursus staat in het teken van de opvoeding van een pup. We merken dat eigenaren veelal behoefte hebben om te weten hoe ze de pup leren wandelen aan een ontspannen lijn. Hoe ze hun pup leren alleen te zijn en hoe ze de zindelijkheid moeten aanpakken. Kortom; hulp bij het opvoeden. Natuurlijk zijn ook de oefeningen van belang, maar toegespitst op de praktijk; een zit oefening hoeft echter niet precies naast dat linkerbeen plaats te vinden, maar moet wel op commando (of handgebaar) kunnen worden uitgevoerd.

Individueel
Soms kan het prettig zijn om niet in een groep terecht te komen. Bijvoorbeeld omdat je een druk leven hebt en graag op je eigen gekozen tijd cursus wilt lopen. Of omdat je liever individueel begeleid wilt worden, bijvoorbeeld omdat je specifieke wensen hebt of de gezinssituatie daarom vraagt.

Inhoud en informatie
Ook met de individuele cursus hebben wij geen wachttijden, u kunt direct starten! U mag uiteraard ook komen kijken voordat u de pup meebrengt en zelfs voordat u deze aangeschaft heeft.

De puppy cursus bestaat uit 5 lessen, van 1 uur. Bij de cursus is het cursusmateriaal inbegrepen, o.a een goed hondenboek dat de omgang met de hond op een hele positieve manier benadert.

Uiteraard behandelen we in de individuele cursus ook de belangrijke zaken als zindelijkheid, bench aanleren, autorijden, gezin met kinderen, de eerste nachten, alleen laten enz. Eigenlijk kan dit van alles zijn waar u mee te maken krijgt. Maar we duiken hier nog specifieker in op de individuele thuissituatie en alle vragen er spelen.

Tijdens de lessen wordt er op een zowel theoretische als praktische manier aandacht besteed aan het gedrag van honden. Dit vinden wij noodzakelijk om u te leren op de juiste manier met honden om te gaan. Het is voor pups op jonge leeftijd nog niet verstandig om een uur actief bezig te zijn, daarom behandelen wij de theoretisch zaken tussendoor. Het is de bedoeling dat de informatie die u in de les opdoet, in praktijk wordt gebracht.

Tevens bieden wij de mogelijkheid om uw pup te socialiseren met verschillende diersoorten zoals katten, kippen, eenden, konijnen, schapen, geiten, pony’s, varkens, ganzen en een kalkoen, maar ook met andere hondenrassen. Dit is van groot belang om uw hond hier in de toekomst op een acceptabele manier mee te laten samen leven. Om het socialiseren optimaal te kunnen benutten is het het beste dit “zo jong mogelijk” te doen. Na de 12e week komen pups in de angstfase en dit maakt het moeilijker om ze aan nieuwe dingen te laten wennen.

Uiteraard wordt er in de puppy cursus geleerd om uw pup te laten zitten, liggen, rustig wandelen en komen. Echter, dit doen wij niet enkel op het veld. Alle oefeningen worden ook geoefend in verschillende praktijksituaties zoals in het verkeer of in het bos, in de wachtkamer bij de dierenarts, in een restaurant, achter in de auto enz. Ook aan het los laten lopen van de hond wordt veel aandacht besteed.

Uiteraard mogen alles gezinsleden meekomen, zodat deze ook betrokken worden bij de opvoeding van de pup.
Heeft u na het lezen van bovenstaande nog vragen, bel gerust. Wilt u meteen aan de slag? Vult u dan het aanmeldformulier in. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact op voor een afspraak.

Share Post