Hondenlessen

Tarief: € 25,- per uur
  • Duur: Pakket van 6 lessen
Aanmelden

Wij hebben onze hondenlessen in het leven geroepen om mensen de mogelijkheid te bieden om te leren gaan met honden in de breedste zin van het woord. Bijvoorbeeld omdat je een pup of volwassen hond wilt aanschaffen of je wilt een wel overwogen keuze kunnen maken wat betreft rastype en de bijbehorende karaktereigenschappen. Ervaring opdoen met een opgevoede volwassen hond kan je richting geven in de opvoeding van je toekomstige hond. Grenzen leren aangeven is hier een onderdeel van.

Hondenwerk
Het kan ook zijn dat je werkzaam bent met honden, maar geen eigen hond hebt en dus ervaring in de omgang mist. Ook dan zijn onze hondenlessen ideaal. Denk hierbij bijvoorbeeld aan beroepen als dierenambulance medewerker, dierenarts, asielmedewerker, etc.

Hondenlessen
Een reeds opgevoede hond, kan je een goede spiegel voorhouden met betrekking tot je eigen gedrag. Wanneer je letterlijk of figuurlijk de touwtjes wat laat vieren, zal een hond deze beschikbare ruimte benutten en hiermee eigenlijk jouw coach zijn. Een hondencoach werkt over het algemeen heel laagdrempelig; een hond veroordeelt niet. Hij of zij zal slechts reageren op jouw handelswijze. Kortom, hondenlessen zijn ideaal als je:

Voorkennis wil opdoen voordat je bijvoorbeeld aan een eigen hond begint.
‘Gewoon’ lekker bezig wilt zijn met honden, maar geen mogelijkheid hebt voor een eigen hond
Werkzaam bent met honden en er beter mee wil leren omgaan
Een laagdrempelig coachingstraject in wilt gaan.

De mogelijkheden zijn heel breed. In principe worden deze lessen geboden in blokken van 6 lessen. De honden die ingezet worden voor de hondenlessen, zijn in principe eigendom van de ‘hondenschool’. Wilt u kennis maken met de beschikbare honden, kijk dan bij ‘Onze Roedel’ op deze site.

Een ervaringsdeskundige Mieke aan het woord:
“Al zoekende op internet vond ik de website van Kat-Hond. Ik zocht een mogelijkheid om een hondencursus te volgen zonder dat ik een eigen hond heb. Ik wilde het gedrag van de hond leren kennen en meer vertrouwen krijgen in de omgang met honden.

In de toekomst wil ik graag zelf een hond maar voordat ik die zou nemen, wilde ik wel weten wat de beste manier is om met een hond om te gaan en fouten te vermijden in de opvoeding van de hond. Het probleem is dat je al een eigen hond een aantal weken in huis hebt voor je een hondencursus gaat volgen en dus al de nodige fouten kan maken. Tot mijn verrassing vond ik de website van Kat-Hond waarin stond dat je een hondencursus met hun eigen honden kon volgen.

Ik heb me aangemeld en heb met diverse honden van de school mee kunnen doen. Ik heb met pups van de Duitse herder, Duitse dog en Sheltie gelopen bij de puppycursus. Daarnaast ook nog met diverse volwassen herders, Duitse dog en Sheltie bij de gehoorzaamheidscursus. Het gedrag van de honden kon ik goed gadeslaan en het vertrouwen in de omgang met honden werd een stuk beter.

Omdat ik als vrijwilliger bij de dierenambulance werk en we daar ook loslopende honden moeten opvangen en meenemen, is het erg handig als je wat meer over het gedrag van honden weet en daar meer vertrouwen in krijgt. Je collega’s hebben weliswaar ook kennis van honden omdat velen ook een eigen hond hebben maar voor mezelf is het gewoon leuk er wat meer tijd in te steken. Ik heb een erg leuke tijd in het volgen van de cursussen met de verschillende honden en leer er een hoop van doordat het hondengedrag wordt uitgelegd en er diverse oefeningen met de honden wordt gedaan.

Voor mij een zeer geslaagde activiteit en aan te bevelen voor mensen die zelf nooit een eigen hond hebben gehad maar er wel graag eentje zouden willen aanschaffen.”

Groetjes, Mieke

Share Post