Co-training

Tarief: € 195,-
  • Datum: in overleg
  • Tijden: van 11.00 tot 16.00 uur
Aanmelden

Co-training is een training met honden voor jongeren in de leeftijd van 8 tot 21 jaar. Je prettig en veilig voelen staan voorop, maar ook plezier mag niet ontbreken! Op basis van een intake gesprek wordt er voor iedere deelnemer aan Co-training een programma op maat gemaakt. Hierdoor is het voor jongeren van elk niveau mogelijk om deel te nemen. Ook minder valide kinderen zijn van harte welkom.

Tijdens de lessen gaan we samen aan het werk met verschillende hondenactiviteiten, waarbij gebruik gemaakt wordt van verschillende toestellen en attributen. Per les kan er gekozen worden om de training te volgen met dezelfde hond als de vorige training, of dat er een andere hond wordt ingezet.

Ook is het, in overleg, mogelijk om de training te volgen met een eigen hond. We werken met elkaar aan sociale vaardigheden tussen mensen én honden. Het oefenen van sociale vaardigheden met honden heeft een zelf belonend effect. Door de training zal de hond de oefeningen steeds beter gaan uitvoeren waardoor er een band ontstaat tussen de jongere en de hond. Dit effect wordt al zichtbaar na enkele lessen en ook de jongere zal dit ervaren. Een zeer waardevolle ervaring, omdat de ervaring echt is. Een hond speelt immers geen toneel. Het opbouwen van een band met een hond draagt bij aan een toename van eigenwaarde en het zelfvertrouwen van een jongere.

Om dit te bereiken is het een vereiste dat de lessen veilig aanvoelen. Dit wordt mogelijk gemaakt door speciaal voor deze training geselecteerde instructeurs. De trainer laat de jongere Contact leggen met de hond, maar Communicatie is hiervoor noodzakelijk. Ook Concentratie en Coördinatie zijn belangrijk om de oefeningen uit te kunnen voeren. Het is een pré als de jongere die de Co-training gaat volgen een affiniteit met honden heeft, maar het is geen vereiste. Co-training is geschikt voor iedere jongere die zich comfortabel voelt of wil voelen in de nabijheid van en in de samenwerking met honden.

Co-training staat voor Contact, Communicatie, Coördinatie en Concentratie.

Share Post