Basicdag

Loopt u met uw hond tegen probleemgedrag aan? Bijvoorbeeld weglopen of niet terugkomen, agressie naar mensen en/of andere honden, angstgedrag of hyperactief gedrag, najagen van joggers of fietsers. Of wilt u graag de band met uw hond verstevigen? Ongeacht wat uw wens is, tijdens een Basicdag gaan u en uw hond samen met een gedragsbegeleider aan de slag! Deze kan u inzicht geven in het gedrag van uw hond en de juiste aanpak.

Inhoud van de dag
Tijdens de Basicdag starten we met een gesprek waarin we het probleem of wens blootleggen. Wij hebben door scholing en ervaring de benodigde kennis opgedaan in hondengedrag en vertalen dit voor u. Aan de hand hiervan kunnen wij een passend advies geven. In de middag gaan we vervolgens aan de slag om het besprokene in praktijk te brengen.

Connie Berendsen en Famke van Buren hebben ruime ervaring op het gebied van hondengedrag en ongewenst gedrag. Tijdens een Basicdag wordt u door een van hen begeleid. Indien noodzakelijk kunnen onze eigen honden ingezet worden om uw hond te coachen.

Ons doel van deze dag is om, samen met u, naar de kern van de zaak te gaan. U en de hond samen; back to basic.

Puppycursus individueel

Onze individuele puppy cursus staat in het teken van de opvoeding van een pup. We merken dat eigenaren veelal behoefte hebben om te weten hoe ze de pup leren wandelen aan een ontspannen lijn. Hoe ze hun pup leren alleen te zijn en hoe ze de zindelijkheid moeten aanpakken. Kortom; hulp bij het opvoeden. Natuurlijk zijn ook de oefeningen van belang, maar toegespitst op de praktijk; een zit oefening hoeft echter niet precies naast dat linkerbeen plaats te vinden, maar moet wel op commando (of handgebaar) kunnen worden uitgevoerd.

Individueel
Soms kan het prettig zijn om niet in een groep terecht te komen. Bijvoorbeeld omdat je een druk leven hebt en graag op je eigen gekozen tijd cursus wilt lopen. Of omdat je liever individueel begeleid wilt worden, bijvoorbeeld omdat je specifieke wensen hebt of de gezinssituatie daarom vraagt.

Inhoud en informatie
Ook met de individuele cursus hebben wij geen wachttijden, u kunt direct starten! U mag uiteraard ook komen kijken voordat u de pup meebrengt en zelfs voordat u deze aangeschaft heeft.

De puppy cursus bestaat uit 5 lessen, van 1 uur. Bij de cursus is het cursusmateriaal inbegrepen, o.a een goed hondenboek dat de omgang met de hond op een hele positieve manier benadert.

Uiteraard behandelen we in de individuele cursus ook de belangrijke zaken als zindelijkheid, bench aanleren, autorijden, gezin met kinderen, de eerste nachten, alleen laten enz. Eigenlijk kan dit van alles zijn waar u mee te maken krijgt. Maar we duiken hier nog specifieker in op de individuele thuissituatie en alle vragen er spelen.

Tijdens de lessen wordt er op een zowel theoretische als praktische manier aandacht besteed aan het gedrag van honden. Dit vinden wij noodzakelijk om u te leren op de juiste manier met honden om te gaan. Het is voor pups op jonge leeftijd nog niet verstandig om een uur actief bezig te zijn, daarom behandelen wij de theoretisch zaken tussendoor. Het is de bedoeling dat de informatie die u in de les opdoet, in praktijk wordt gebracht.

Tevens bieden wij de mogelijkheid om uw pup te socialiseren met verschillende diersoorten zoals katten, kippen, eenden, konijnen, schapen, geiten, pony’s, varkens, ganzen en een kalkoen, maar ook met andere hondenrassen. Dit is van groot belang om uw hond hier in de toekomst op een acceptabele manier mee te laten samen leven. Om het socialiseren optimaal te kunnen benutten is het het beste dit “zo jong mogelijk” te doen. Na de 12e week komen pups in de angstfase en dit maakt het moeilijker om ze aan nieuwe dingen te laten wennen.

Uiteraard wordt er in de puppy cursus geleerd om uw pup te laten zitten, liggen, rustig wandelen en komen. Echter, dit doen wij niet enkel op het veld. Alle oefeningen worden ook geoefend in verschillende praktijksituaties zoals in het verkeer of in het bos, in de wachtkamer bij de dierenarts, in een restaurant, achter in de auto enz. Ook aan het los laten lopen van de hond wordt veel aandacht besteed.

Uiteraard mogen alles gezinsleden meekomen, zodat deze ook betrokken worden bij de opvoeding van de pup.
Heeft u na het lezen van bovenstaande nog vragen, bel gerust. Wilt u meteen aan de slag? Vult u dan het aanmeldformulier in. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact op voor een afspraak.

Gedragsconsult

Probleemgedrag, of eigenlijk gedrag dat wij als probleem ervaren. Een hond welke bijvoorbeeld erg vaak blaft wanneer u niet thuis bent, kan als probleem ervaren worden. U als eigenaar heeft hiervan mogelijk geen idee dat dit speelt, echter, uw buren hebben er wel last van. Ongeacht tegen welk probleem u aanloopt kan een gedragsbegeleider u inzicht geven hoe hiermee om te gaan en met welke veranderingen deze overlast tot de verleden tijd behoord.

Met wat voor probleemgedrag hebben wij ervaring
• Agressie naar mens en/of andere honden
• Angst, bijvoorbeeld voor luchtballon, onweer en/of vuurwerk
• Verlatingsangst en/of niet alleen thuis kunnen zijn
• Weglopen, of niet meer aan kunnen lijnen
• Hyperactief gedrag
• Najagen van bijv. schapen, hazen, trimmers, verkeer
• Onzindelijkheid
• Dingen kapot maken

Ervaring en motivatie
Wij hebben door scholing en ervaring de benodigde kennis opgedaan in hondengedrag en vertalen dit voor u. Aan de hand hiervan kunnen wij een passend advies geven. Daarna gaat u, zo nodig met verdere hulp, aan de slag om uw doel te bereiken. Om dit doel te bereiken zal er van u de nodige inspanning gevergd worden. Mede afhankelijk van uw motivatie, zult u dit doel zo goed mogelijk bereiken.

Uit ervaring weten wij inmiddels dat heel veel mensen al voor de helft geholpen zijn wanneer ze uitleg krijgen in het hoe en waarom. Een hond welke schapen gedood heeft, hoeft helemaal geen agressieve hond te zijn. Deze hond heeft zeer waarschijnlijk geen weet van schapen in onze samenleving. Dat maakt voor honden al dat ze deze dus zien als prooi. Honden welke lief en gehoorzaam zijn, kunnen ook jagen op een moment dat ze zonder begeleider bij de schapen komen. Een hond als deze zal nog jaren uw lieveling kunnen zijn, zolang u een vergelijkbare situatie kunt voorkomen.

Gezamenlijk hebben Connie Berendsen en Famke van Buren ruim 30 jaar ervaring in hun werkzaamheden op het gebied van probleemgedrag. Veel van de problemen welke zij tegenkomen hadden voorkomen kunnen worden. Een top 3 an de meest voorkomend:
• Agressie naar mens en/of dier, voortkomend uit onzekerheid door tekortkoming in socialisatie
• Agressie (in combinatie met ongehoorzaamheid), verkeerde interpretatie van eigenaar (rangorde)
• Verlatingsangst of niet alleen thuis kunnen zijn, verkeerd of niet aangeleerd

Veel mensen zeggen van zichzelf; ‘dat heb ik fout gedaan’. Echter, hoe kun je fouten maken als je zelf nog niet geleerd hebt hoe het ‘zou moeten’? Heeft u behoefte aan deskundig advies? en u bent gemotiveerd om uw doel na te streven? Mail ons dan, want wij zijn zeker gemotiveerd, door uw motivatie!

Aanschafspreekuur

Een hond aanschaffen is zo gebeurd. U neust enkele minuten op internet of pakt de krant. Iedere dag van de week kunt u zo’n aandoenlijk diertje kopen, of zelfs thuis laten brengen! Toch is het echt verstandig om de voorpret iets langer te laten duren. Het spreekwoord “Een goed begin is het halve werk” is zo ontzettend van toepassing om een hondenleven lang plezier aan uw toekomstige huisgenoot te kunnen beleven.

Een goed begin is het halve werk!
U weet, er komt een hond. Dan blijven er nog een aantal vragen over zoals:
• wordt het een pup of een volwassen hond?
• een kleiner of een groter soort
• wat voor soort hond, gezelschapshond, herderachtige of juist een jachthond?
• waar moet ik vooraf allemaal rekening mee houden zoals o.a. werktijden
• wat verwacht u van een hond, omgang kinderen, los laten lopen enz.
• waar haalt u de hond vandaan, wat is een vertrouwd adres?

Wanneer u het moeilijk vindt om op alle bovenstaande vragen een antwoord te kunnen geven, kunt u zich bij ons laten informeren over de aanschaf van een hond of pup. Op deze wijze kiest u op een verantwoorde wijze voor uw nieuwe huisgenoot; preventief te werk gaan dus!

Angst voor honden

Angst is iets wat iedereen kan hebben. De ene heeft deze angst voor honden, de andere voor spinnen en weer iemand anders kan bijvoorbeeld bang zijn voor de tandarts. Angst ergens voor hebben is niet raar, maar veel mensen of volwassenen hebben toch het gevoel dat dit iets is om je voor te schamen. De reactie die je vaak ook krijgt is onbegrip of reacties van “mijn hond doet niks”. Met dit soort uitspraken kun je niks. Om mensen een beetje begrip bij te brengen kan je het voorbeeld gebruiken, “Als er een spin over je arm heen loopt zal deze je ook niet bijten”, dit weten maakt je angst veelal niet minder groot.

Wat we met angsttraining willen bereiken is dat de angst onder controle komt waardoor het geen belemmering meer hoeft te zijn in bijvoorbeeld het wandelen op straat of bij het op bezoek gaan bij iemand die een hond heeft. Het moet weer leefbaar worden zonder beperking met betrekking tot honden.

Wat kunt u verwachten (voor uw kind); In de eerste plaats vind er een kennismaking plaats en deze is vooral bedoeld om veiligheid en vertrouwen te winnen. Vervolgens gaan we uitleg geven hoe we tijdens angsttraining te werk gaan. Diegene die in training komt, heeft ten alle tijden invloed op het proces, dit houd in dat alle stappen in de training worden gemaakt als men er zelf aan toe is. Natuurlijk zullen we uitdagingen proberen aan te gaan, maar of hierop ingegaan wordt is geheel aan de persoon zelf zonder hier enig oordeel aan te geven.

Om angst onder controle te krijgen is het van belang om inzicht te krijgen in het gedrag van honden. Daarnaast heeft uw gedrag of het gedrag van een kind veelal ook invloed op het gedrag van een hond. Door hier meer kennis van te krijgen en door met sociaal opgevoede honden te gaan oefenen, leer je zowel in theorie als ook in de praktijk hoe je controle over de situatie kunt krijgen. De resultaten zijn altijd lovend. Het enige gewenste voordat een dergelijke training gestart kan worden is de motivatie om over deze angst heen te willen komen, de angst eigenlijk aan durven gaan. Van het uit de weg gaan is nog nooit iemand over zijn angst heen gekomen. Heeft u vragen of wilt u aan de slag, vult u dan het aanmeldformulier in.

Kinderfeestje

Bij Kat-Hond kan je tegenwoordig ook je kinderfeestje geven. Bij ons is geen feestje hetzelfde, jij mag namelijk zelf bepalen hoe jouw feestje er uit komt te zien. Kies hieronder de activiteiten die passen bij jouw feestje! Alle gekozen activiteiten worden op een duurzame manier uitgevoerd, waardoor het goed is voor mens, dier en omgeving!

Laat je weten wat jij wilt doen? Hopelijk tot snel…

 • Dieren verzorgen en eten geven
 • Dieren trainen, we gaan eerst oefenen met elkaar 🙂
 • Sportieve activiteiten met honden
 • Spelen en knuffelen met katten
 • Riemen, speeltjes (voor hond & kat) maken, halstertouw voor paarden maken
 • Sieraden maken
 • Speurtocht, natuurlijk mogen de honden mee
 • Schminken
 • Ballon versieringen maken
 • Beplakken en beschilderen van kleine koeien en varkens

Verder zorgen wij ook voor verantwoorde drankjes en hapjes. Deze kunnen zelfs binnen de activiteiten van het kinderfeestje met elkaar worden gemaakt alvorens ze genuttigd worden

 • Koekjes bakken in verschillende smaken (cacao, rozijnen, kokos, noten, speculaaskruiden)
 • Cakejes bakken (ook deze bieden wij in verschillende smaken)
 • Verantwoorde chocolade bonbons maken
 • Zelf patat maken (gebakken in kokosolie)
 • Koek happen

Heb je zelf een idee voor een activiteit die hier nog niet tussen staat? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen!
Kinderfeestjes zijn in principe alleen op woensdag- en vrijdagmiddag. In overleg zijn andere dagen mogelijk.