opvoeding is de basis

Puppycursus individueel
Puppycursus individueel

Inhoud en informatie

Onze individuele puppy cursus staat in het teken van de opvoeding van een pup. We merken dat eigenaren veelal behoefte hebben om te weten hoe ze de pup leren wandelen aan een ontspannen lijn. Hoe ze hun pup leren alleen te zijn en hoe ze de zindelijkheid moeten aanpakken. Kortom; hulp bij het opvoeden. Natuurlijk zijn ook de oefeningen van belang, maar toegespitst op de praktijk; een zit oefening hoeft echter niet precies naast dat linkerbeen plaats te vinden, maar moet wel op commando (of handgebaar) kunnen worden uitgevoerd.

Soms kan het prettig zijn om niet in een groep terecht te komen. Bijvoorbeeld omdat je een druk leven hebt en graag op je eigen gekozen tijd cursus wilt lopen. Of omdat je liever individueel begeleid wilt worden, bijvoorbeeld omdat je specifieke wensen hebt of de gezinssituatie daarom vraagt.

De puppy cursus bestaat uit 5 lessen van een uur. Bij de cursus is het boek Bewust van hondengedrag inbegrepen.

Opvoeden versus trainen

Onze puppy opvoedcursus is ontstaan naar aanleiding van hulpvragen bij de opvoeding van een pup. We merken dat eigenaren veelal behoefte hebben om te weten hoe ze de pup leren wandelen aan een ontspannen lijn. Hoe ze hun pup leren alleen te zijn en hoe ze de zindelijkheid moeten aanpakken. Kortom; hulp bij het opvoeden. Natuurlijk zijn ook de oefeningen van belang, maar toegespitst op de praktijk; een zit oefening hoeft echter niet precies naast dat linkerbeen plaats te vinden, maar moet wel op commando (of handgebaar) kunnen worden uitgevoerd.

Inhoud

Uiteraard behandelen we in de individuele cursus ook de belangrijke zaken als zindelijkheid, bench aanleren, autorijden, gezin met kinderen, de eerste nachten, alleen laten enz. Eigenlijk kan dit van alles zijn waar je mee te maken krijgt. Maar we duiken hier nog specifieker in op de individuele thuissituatie en alle vragen die er spelen. Tijdens de lessen wordt er op een zowel theoretische als praktische manier aandacht besteed aan het gedrag van honden. Dit vinden wij noodzakelijk om je te leren op de juiste manier met honden om te gaan. Het is voor pups op jonge leeftijd nog niet verstandig om een uur actief bezig te zijn, daarom behandelen wij de theoretisch zaken tussendoor. Het is de bedoeling dat de informatie die je in de les opdoet, in praktijk wordt gebracht. Tevens bieden wij de mogelijkheid om jouw pup te socialiseren met verschillende diersoorten zoals katten, kippen, eenden, konijnen, schapen, varkens, ganzen en een kalkoen, maar ook met andere hondenrassen. Dit is van groot belang om jouw hond hier in de toekomst op een acceptabele manier mee te laten samen leven. Uiteraard wordt er in de puppy cursus geleerd om de pup te laten zitten, liggen, rustig wandelen en komen. Echter, dit doen wij niet enkel op het veld. Alle oefeningen worden ook geoefend in verschillende praktijksituaties zoals in het verkeer of in het bos, in een restaurant, achter in de auto enz. Ook aan het loslopen wordt veel aandacht besteed. Uiteraard mogen alles gezinsleden meekomen, zodat deze ook betrokken worden bij de opvoeding van de pup.

Tarief en aanmelden

De kosten van de individuele cursus zijn 295,- voor 5 lessen van een uur inclusief het boek Bewust van Hondengedrag, een riem van Multi-lijn en een beloningstasje, (excl reiskosten indien van toepassing). Er is op dit moment plek voor puppy privé cursussen op doordeweekse dagen onder schooltijd. Heb je na het lezen van bovenstaande nog vragen, bel gerust. Wilt je meteen aan de slag? Vul dan het aanmeldformulier in. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact op voor een afspraak.

Aanmelden

Individuele puppycursus

Voor onze administratie en cursusadministratie gebruiken wij de hierboven ingevulde gegevens. Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om.

7 + 4 =