opvoeding is de basis

Puppycursus
Puppycursus

Inhoud en informatie

De puppy cursus bestaat uit 10 lessen, waarin behoorlijk wat theorie gegeven wordt. De wekelijks lessen duren één uur, houd er rekening mee dat deze vooral in de beginperiode nogal eens uit kunnen lopen. Bij de cursus is het cursusmateriaal inbegrepen, o.a een goed hondenboek dat de omgang met de hond op een hele positieve manier benadert.

Bij de start van de cursus gaan we eerst uitgebreid in op zaken zoals zindelijkheid, bench aanleren, autorijden, gezin met kinderen, de eerste nachten, alleen laten enz enz. Eigenlijk kan dit van alles zijn waar u mee te maken krijgt. Er wordt vooral ingegaan op de individuele thuissituatie en alle vragen die in het begin spelen.

Tijdens de lessen wordt er op een zowel theoretische als praktische manier aandacht besteed aan het gedrag van honden. Dit vinden wij noodzakelijk om u te leren op de juiste manier met honden om te gaan. Het is voor puppen op jonge leeftijd nog niet verstandig om een uur actief bezig te zijn, daarom behandelen wij de theoretisch zaken tussendoor. Het is de bedoeling dat de informatie die u in de les opdoet, in praktijk wordt gebracht in de komende week.

Tevens bieden wij de mogelijkheid om uw pup te socialiseren met verschillende diersoorten zoals katten, kippen, eenden, konijnen, schapen, varkens, ganzen en een kalkoen, maar ook met andere hondenrassen. Dit is van groot belang om uw hond hier in de toekomst op een acceptabele manier mee te laten samen leven. Om het socialiseren optimaal te kunnen benutten is het het beste dit “zo jong mogelijk” te doen. Na de 12e week komen puppy’s in de angstfase en dit maakt het moeilijker om ze aan nieuwe dingen te laten wennen.

Uiteraard wordt er in de puppy cursus geleerd om uw pup te laten zitten, liggen, rustig wandelen en komen. Echter, dit doen wij niet enkel op het veld. Alle oefeningen worden ook geoefend in verschillende praktijksituaties zoals in het verkeer of in het bos, in een restaurant, achter in de auto enz. Ook aan het los laten lopen van de hond wordt veel aandacht besteed.

Het is bij ons heel gebruikelijk dat er gezinsleden meekomen, zodat deze ook betrokken worden bij de opvoeding van de pup. Er mag zelfs gewisseld worden! Ook uw kinderen zijn welkom, dit zorgt wel voor de nodige afleiding, maar dat is wel de praktijk situatie.

In de wekelijkse lessen wordt er ook aandacht besteed aan een bezoek aan de dierenarts. Deze les kan prima nagebootst worden bij onze in de kantine waar de honden oa gewenning kunnen opdoen op tafel. Verder krijgt u tijdens deze les uitleg over onderwerpen zoals voeding, ontwormen, parasietenbestrijding, erfelijke afwijkingen, wat te doen bij diaree, maagtorsie, 1e hulp enz.

Opvoeden versus trainen

Onze puppy opvoedcursus is ontstaan naar aanleiding van hulpvragen bij de opvoeding van een pup. We merken dat eigenaren veelal behoefte hebben om te weten hoe ze de pup leren wandelen aan een ontspannen lijn. Hoe ze hun pup leren alleen te zijn en hoe ze de zindelijkheid moeten aanpakken. Kortom; hulp bij het opvoeden. Natuurlijk zijn ook de oefeningen van belang, maar toegespitst op de praktijk; een zit oefening hoeft echter niet precies naast dat linkerbeen plaats te vinden, maar moet wel op commando (of handgebaar) kunnen worden uitgevoerd.

Startersprobleempjes

Puppy eigenaren ondervinden veelal wat starters probleempjes. Dit kunnen dingen zijn als, hard bijten in je handen, niet willen meelopen of het aanleren van de bench. Juist voor die zaken, willen wij u graag zo spoedig mogelijk op weg helpen. Begrijpen waarom iets gebeurt lost dit vaak al een hoop op. Sommige probleempjes zijn echter niet zo simpel, neem bijvoorbeeld het bevuilen van de eigen slaapplaats. Nadat u begrijpt hoe dit komt, zult u beter in staat zijn hier mee om te gaan.

Met regelmaat zien wij pupjes welke bij het wisselen van de tandjes melktandjes laten staan ondanks dat de nieuwe tanden al deels of geheel doorgekomen zijn. Wanneer we oefenen met het in en aan het bekje zitten van de pups, kunnen we u hierbij al tijdig op de hoogte brengen en zonodig een bezoek adviseren aan de dierenarts. Wanneer de melktandjes blijven staan, zal dit de stand van de nieuwe tand in de verkeerde richting kunnen manoeuvreren met evt gevolgen van dien. Dit euvel is al lang niet meer enkel van toepassing op kleine rassen..

Tarief

De kosten voor de puppycursus bedragen 140,- inclusief een riem van Multi-lijn, een beloningstasje en het boek Bewust van hondengedrag.

startende cursussen:

Puppycursus 30 nov

Puppycursus 30 nov

november 30, 2020 @ 19:00 - 20:00

Deze puppycursus gaat van start op maandag 30 november om 19.00 uur. De mogelijkheid om te komen kijken bij een groep is er natuurlijk ook, u bent altijd welkom om

Aanmelden

Puppycursus 14 dec

Puppycursus 14 dec

december 14, 2020 @ 20:30 - 21:30

Deze puppycursus gaat van start op maandag 14 december om 20.30 uur. De mogelijkheid om te komen kijken bij een groep is er natuurlijk ook, u bent altijd welkom om

Aanmelden