De (Oud) Duitse Herder

Wij (Connie & Peter) wonen met onze kanjers van kinderen (Jelle & Hessel) op het platteland in Nijkerkerveen. Naast onze herders hebben wij ook Duitse doggen & Maine Coons. Onze honden verblijven voornamelijk in en om ons huis, wij hebben geen ‘kennelhonden’ al worden ze wel bekend gemaakt met zowel een bench als een kennel zodat het geen onnodige stress voor ze geeft wanneer ze hier toch tijdelijk in verblijven. Dit kan zijn ivm een loopsheid van een teef, een extreem modderige hond of tijdens een vakantieverblijf. U bent natuurlijk van harte welkom om kennis met ons en onze honden te komen maken.

Onze liefhebberij voor de Herder is al in onze kinderenjaren ontstaan. Beide zijn wij opgegroeid met herders waarvoor de keuze voor deze rashond voor ons heel vanzelfsprekend was. Onze eerste gezamenlijke langharige Duitse herder was Robin. De eisen welke wij aan onze herders stellen, is op een gedeelde 1e plaats het karakter en de gezondheid. Een fraai uiterlijk met een rechte rug en een half langharige vacht heeft onze voorkeur.

Onze honden worden vanwege onze voorkeur en hiermee samenhangende fokselectie aangezien voor de zogenaamde Oud Duitse herders maar zijn dit officieel dus niet. Ze krijgen dan ook het officiële stamboom welke uitgegeven wordt door de Raad van Beheer op kynologisch gebied in Nederland. Wij selecteren inmiddels alweer ruim 10 jaar op dezelfde eigenschappen als de richtlijnen waarop gefokt wordt binnen de verschillende Oud Duitse herder verenigingen zoals de DHCN. De Duitse herder langhaar is sinds 1 januari 2011 een erkend variëteit geworden waar wij natuurlijk ontzettend blij mee zijn!

Onze honden krijgen verse vleesproducten te eten aangezien wij inmiddels overtuigd zijn van de bijdrage welke dit levert aan een goede gezondheid. Ongeveer 2 keer per jaar wordt er over dit zeer interessante onderwerp een themadag georganiseerd, meer info hierover kunt u vinden op www.evenwijs.nl. Ons visitekaartje danken wij vooral aan de karakters van onze dieren. Ze zijn gewent om in harmonie te leven met ons, met elkaar en met onze andere beestenboel. Onze dieren zijn in de eerste plaats huisdieren, daarnaast ondernemen wij verschillende activiteiten met ze, hierover kunt u meer informatie vinden op deze website. Heeft u interesse in een herder pup? Vult u dan het aanvraagformulier in.

Onze herders

(Qulever) Quapa Qulever Giants May Be's Place

Qulever is geboren op 11 november 2009

HD A norbergwaarde 38 ED vrij

Qulever is een echte denker; een eigenschap die ik respecteer in een hond. Cleo is de moeder van Qulever. Ze lijken erg veel op elkaar, zowel qua uiterlijk als het lieve karakter. Qulever wordt ook ingezet bij de hondenlessen op het Wellant College te Houten


(Boost) Basic Boost Giants May Be's Place

Boost is geboren op 27 februari 2014

Boost is mooi donker gepigmenteerd wat over het algemeen mensen wat kan afschrikken. Boost wil echter door iedereen aardig gevonden worden waardoor ze zich zo dienstbaar opstelt dat de meeste mensen direct voor haar charmes vallen. In haar ontwikkeling nemen we haar geregeld mee naar zorginstellingen van met name oudere mensen maar ook naar instellingen waar mensen jongere mensen met beperkingen wonen. Boost heeft echt een talent om zich op gepaste wijze te gedragen, ze kent geen onzekerheid als er onverwachtse, minder voorspelbare dingen gebeuren. We herkennen in haar echt de eigenschappen van haar moeder en grootmoeder en zijn dan ook ontzettend blij met karaktereigenschappen

Boost is een dochter van onze Qulever (spreek je uit als Clever) en een kleindochter van Cleo. De vader van Qulever is de Engelse reu Zeus en de vader van Cleo is de Engelse reu Morgan.

De vader van Boost is Ivan von der Blitse Dune. Deze reu is per toeval op ons pad gekomen en bezat voor ons wenselijke eigenschappen om de uitdaging aan te gaan om hem (door de eigenaar) alsnog op 8 jarige leeftijd te laten aankeuren (foto's van zijn heupen en ellebogen)

Aangezien DM een groot probleem is binnen de Duitse herder potulatie en ook onze honden niet allemaal geheel vrij te zijn van deze vervelende kwaal, kiezen wij alleen nog maar voor het inzetten van reuen die hier geheel vrij van zijn. Via DNA kregen we ook inzichtelijk dat Ivan ook hier vrij van was. Op ruim 12 jarige leeftijd, heeft Ivan op oudejaarsdag, op natuurlijke wijze een dekking verricht. We zijn supertrots dat we een dochter van deze fanatastische reu in ons midden hebben. Ivan is in 2014 op 13 jarige leeftijd ingeslapen. Tot bijna het eind aan toe heeft hij zich voor zijn vrouwtjes, in het reddingshondenwerk, dienstbaar gemaakt. Wij zijn Corinda dan ook super dankbaar dat zij haar meedewerking heeft gegeven. Zelf heeft zij ook een fantastische dochter van Ivan waarmee ze deze taak van hem, voort kan zetten.

(Dèdè) Date Dream Giants May Be's Place

Dèdè is geboren op 22 augustus 2015

Date Dream Giants May Be's Place. Haar roepnaam is Dèdè, deze is tot stand gekomen omdat ze geboren is uit het dubbel D nest. Dèdè is wolfsgrauw van kleur. Ze is een dochter van Tressure en een Engelse reu, en een achterkleindochter van Mexx & Cleo


Quirra

Quirra is geboren op 13 januari 2013

HD A norbergwaaorde 40 en ED vrij

Haar roepnaam Quirra. Quirra is een dochter van Qulever & James en ze is mede-eigendom van ons neefje Dante Post. Quirra is een flinke en levenslustige dame met een goed karakter.


Rastaban

Rastaban is geboren op 5 april 2012

Deze jonge heer hebben wij opgehaald in Engeland. De fokker waar deze knul geboren is, heeft zeer overeenkomstige gedachten wat betreft fokken en voeden van deze geweldige honden. Wij zijn dan ook zeer blij dat deze knul onze roedel is komen versterken. Wendy & Alison, dank jullie wel voor alle inzet om dit mogelijk te maken:)

Leuke kiekjes