Onze roedel

Onze roedel honden bestaat gemiddeld uit 8 honden. Ze leven bij ons in en om het huis en kunnen in principe goed met elkaar overweg. Wij hebben een voorliefde voor de Duitse herder langstokhaar (met een rechte rug en zonder extreme hoekingen in de achterpoten) en de Duitse dog. Wanneer onze honden gezond zijn en een karakter hebben die van meerwaarde is, fokken wij met hen incidenteel een nestje. Onze honden hebben we in de eerste plaats uit liefhebberij. Wel is hobby tevens werk geworden. Binnen onze hondenschool waarin we met name gericht zijn op opvoeding, worden onze honden ook ingezet om pups te socialiseren en zonodig een opvoedkundige taak  te verrichten. De ene keer is dit een onzeker hondje vertrouwen geven, de andere keer een brutaaltje wat weerstand bieden. Ook kunnen zij soms assisteren om mensen wegwijs te maken in de ‘handling’ van een hond. Met een aantal van onze honden wordt gefokt en verder worden ze ‘ingezet’ bij diverse activiteiten voor de Stichting Animal 4 Health. Alle honden hebben voldoende persoonlijke aandacht en begeleiding nodig, daarom hebben ze allen een eigen coach.

Onze honden

Zazoo

Zazoo (2013) is bij ons geboren. Ze is een lieve en gevoelige hond met een ondeugend karakter, al 'spelende' zoekt ze uit wat haar plekje is in relatie tot de ander. Voor een Duitse Dog is ze enorm behendig en weet haar lijf in posities te brengen die normaal niet passen bij zo'n groot ras, dit is echter wel kenmerkend voor Zazoo;) Zazoo is een nestzusje van Zaba.


Grimm

Grimm (2005) is een zwarte gecastreerde Duitse herder reu en is een kind van Espritt. Hij is een gevoelige hond die niet graag op de voorgrond treed. Dat was wel anders toen hij bij ons terugkwam. Er is in 2010 afstand van hem gedaan omdat hij een verscheidenheid aan probleem gedrag toonde. De situatie waarin hij nu woont bied hem meer duidelijkheid en dit maakt dat Grimm minder tot geen neiging heeft om overal controle (en regelgedrag) op uit te oefenen. Inmiddels heeft hij laten zien dat hij zich goed kan vinden in zijn nieuwe rol, socialisatie van pups en mee naar diverse bezoekjes in zorginstellingen. Ook bij een persoonlijkheidstraining is hij een goede coach. Mensen die voor de eerste keer op bezoek komen, zijn vaak erg gek van Grimm.


Qulever

Qulever (2009) is een ontzettend leuke, vrolijke en open Duitse herder langstokhaar. Ze is een dochter van Cleo en lijkt qua uiterlijk en gedrag ontzettend op haar moeder. Beide honden zijn bij ons geboren en hebben hun Roots uit Engelse (groot)ouders. Qulever (klinkt als Clever) ziet overal de gezelligheid van in, waarom moeilijk doen als het makkelijk kan. Ze is zeer kindvriendelijk en gemakkelijk in omgang met andere honden en dieren. Dit maakt haar ook ontzettend veelzijdig en hier maken we dan ook dankbaar gebruik van.

Mik

Mik is bij Wendy gekomen in 2008 op de leeftijd 12 weken jong om tijdelijk op te vangen en dus niet meer is weggegaan. Hij is een kruising van een Teckel, Malteser en een Jack Russel. Alles van deze rassen is in hem terug te vinden. Hij kan heel erg lief zijn, maar ook een echte dondersteen. Hij probeert graag uit, maar accepteert grenzen van een ander heel goed. Mik is erg vriendelijk en makkelijk in de omgang, vooral kinderen hebben zijn voorkeur en dit maakt hem voor meerdere doeleinden geschikt.


Rasta

Rasta (2012) een Duitse herder langstokhaar met een eerlijk karakter. Van een conflictvermijdende hond is hij wel volop in ontwikkeling nadat zijn grote voorbeeld (Mexx) is weggevallen. Om fijn met hem te kunnen samenwerken beoordeeld hij over welke capaciteiten de ander beschikt. Een hond met een uitdaging.


Boost

Boost (2014) is een Duitse herder langstokhaar en de dochter van Qulever. Op dit moment is ze nog volledig in ontwikkeling, zowel lichamelijk als geestelijk. Dit maakt dat zij vooral nog veel begeleiding krijgt om straks net zo veelzijdig te worden als haar lieve moeder. Ze gaat regelmatig mee tijdens bezoekjes die naast leuk ook vooral leerzaam voor haar zijn.


Zaba

Zaba (2013) is een Duitse Dog met een zeer gevoelig en lief karakter. Totaal niet uit om de boel naar zijn hand te zetten het enige wat voor hem van belang is, is het vertrouwen krijgen in de ander en dan voel en ervaar je 70 kilo verbondenheid. Hij is een broertje van Zazoo en geboren in maart 2013


Dèdè

Dèdè is onze jongste aanwinst, ze is een Duitse herder langstokhaar en wolfsgrauw van kleur. Ze is in oktober 2015 bij ons komen wonen en is door haar sociale en stabiele gedrag, heel gemakkelijk geaccepteerd binnen de rest van roedel. Ze is een heel open hondje die erg lekker in haar vel zit.