een goede fokker

Onze honden
maak kennis met

Onze honden

Wij (Connie & Peter) wonen op het platteland in Nijkerkerveen. De passie voor dieren is vooral een hobby waar Connie zich graag mee bezig houd. Naast onze Duitse herders langstokhaar hebben we ook Duitse doggen & Maine Coons. Onze honden verblijven voornamelijk in en om ons huis. Je bent, wanneer dit wenselijk is, van harte welkom om kennis met ons (en onze honden) te komen maken. Wij stellen het op prijs om persoonlijk kennis te maken met toekomstige eigenaren. Houd er rekening mee dat het wachten op een Duitse herder pup geruime tijd kan duren. 

Onze honden krijgen verse vleesproducten te eten aangezien wij inmiddels overtuigd zijn van de bijdrage welke dit levert aan een goede gezondheid. Ons visitekaartje danken wij vooral aan de karakters van onze dieren. Ze zijn gewent om in harmonie te leven met ons, met elkaar en met onze andere beestenboel. Onze dieren zijn in de eerste plaats huisdieren, daarnaast ondernemen wij verschillende activiteiten met ze, hierover kun je meer informatie vinden op deze website. Heb je interesse in een pup en heb je ook geduld…?  Vult u dan het aanvraagformulier in.

Qulever Quapa Giants May Be’s Place

Qulever is geboren op 11 november 2009

Qulever, wat je uitspreekt als Clever, is een schat van een hond, heel open en vrij naar alles en iedereen, ook tov andere honden. Clever is een echte regelaar, als er ergens onrust of onenigheid is dan komt ze er graag als moeder overste tussen om zaken op orde te zaken te stellen. Clever is er altijd graag bij, zelfs inmiddels op veteranen leeftijd tijdens de kinderfeestjes geniet ze nog erg van. Clever is echt vrijwel letterlijk een kopie van haar lieve moeder Cleo(patra). Clever heeft 3 nestjes gehad. Basic Boost is een dochter uit haar 2e nestje, Glitter is gebleven uit haar 3e en laatste nestje. Haar kleur is zwart/bruin. Clever is vrij van ed, haar heup uitslag is A en norberg-waarde 38. Clever is lijder van DM en vrij van dwergroei.

Great Glitter Giants May Be’s Place

Glitter is geboren op 3 oktober 2016

Glitter is een lieve zachtaardige herder die sprekend op haar moeder lijkt. Ze is graag bij je in de buurt. Toen ze 8 maanden oud was is ze in het bos, door nota bene een andere Duitse herder die we tegenkwamen, geheel onverwachts en zeer onterecht van achteren gegrepen. Dit heeft gemaakt dat ze haar openheid tov andere andere honden verruild heeft door argwanend te worden. Uiteraard hebben we gezorgd dat ze weer veel leuke en goede ervaringen op heeft gedaan daarna maar voordat het ijs gebroken is om nu echt in contact met andere honden te gaan, duurt een stuk langer. Glitter heeft in 2019 haar eerste nest pups gehad, ze is een hele leuke speelse moeder. Glitter haar kleur is zwart/bruin. Ze is vrij van ED, haar heup uitslag is A en norberg-waarde 35. Glitter is drager van DM en vrij van dwergroei.

Isa Blond van de Kronkelwilg

Isa is geboren op 31 oktober 2018

Isa is een Golden Retriever. Ze is erg lief en sociaal. Isa wordt regelmatig ingezet als hulphond waarin ze vooral meegaat in de coaching van jongeren die in een (gesloten) kliniek verblijven. Isa heeft altijd zin in knuffels en aandacht en vind het erg leuk om met jongeren samen te werken. Isa is blond van kleur, ze is vrij van ED en HD en heeft verder de benodigde testen gehad mbt haar ogen wat noodzakelijk is voor dit ras. Met Isa hopen we in 2020 een eerste nestje te fokken. In onze werkzaamheden mbt coaching waarbij vooral honden worden ingezet bij jong-volwassenen, was het al jaren een wens om een type hond te fokken die meer en daarmee beter aansluit voor deze doelgroep met specifieke kernvoorwaarden. Denk hierbij aan een goede afstemming en samenwerking maar ook qua vrolijk- en openheid en tevens een van nature conflict vermijdend gedrag tov andere honden. Deze combinatie denken wij te kunnen creëren door een combinatie te maken van een retriever met een herder-achtige. De ontwikkelingen hiervan zullen ook te volgen zijn op facebook. Op dit moment hebben we een samenwerking met 8 verschillende fokkers die meewerken aan een fokprogramma mbt een meer geschikt type hond voor de opleiding tot psychosociale hulphond. De teven zijn Golden Retrievers, de reuen Shelties en een Australian Shepherd. Alle ouderdieren die ingezet worden, zijn vooraf gescreend en uitgesloten van rastypische problematiek.

Basic Boost Giants May Be’s Place

Boost is geboren op 27 februari 2014

Boost is een lieve en temperamentvolle dame. Prachtig donker van kleur. Boost is een dochter van de op dat moment 13 jaar oude reu Ivan. Boost wil het liefst altijd één op één met je zijn. Ze zoekt vaak naar bevestiging en in onze roedel honden is ze steeds op zoek naar haar plekje wat onrust voor haar en de groep gaf. Zodoende is Boost nu woonachtig bij vrienden waar ze samen met een Jack Russell en twee Maine Coons riant in het bos woont. Hier is ze helemaal op haar plek en mag ze steeds mee aan de zijde van haar baasjes. Boost heeft pups gehad en zal nog een laatste nestje mogen krijgen. Haar kleur is vrijwel geheel zwart en een klein beetje bruin. Ze is vrij van ED, haar heup uitslag is A en norberg-waarde 40. Boost is drager van DM en vrij van dwergroei

Imagine Iggy Giants May Be’s Place

Iggy is geboren op 30 maart 2018

Iggy is ten opzichte van vreemden eerst terughoudend. Ze kijkt eerst de kat uit de boom voordat ze besluit of ze met bezoekers in contact wil gaan. Als ze je echter eenmaal kent, gaat ze voor je door het vuur, een heerlijke dog om te hebben die ons op veel momenten aan haar minstens zo fantastische moeder Zazoo doet denken. Zazoo zijn we helaas verloren op 7 jarige leeftijd aan de gevolgen van een relatief onschuldige operatie. Iggy is geel van kleur. Ze is vrij van DCM en ED. Haar heup uitslag is A en norberg-waarde 38.

Osketra Rastaban

Rastaban is geboren op 5 april 2012

Rasta hebben we als pup geïmporteerd vanuit Engeland. Dit met als doel wederom een eigen reu te hebben die we ook in kunnen zetten voor de fok. Rasta heeft zijn opvoeding ook gehad van onze toenmalige reu Mexx. Beide reuen zijn zeer fijne honden om mee samen te werken en die ons veel hebben bijgestaan met oa gedragstherapie. Helaas bleek Rasta een slechte heup te hebben waardoor hij niet ingezet is voor nageslacht. We hebben hem op 5 jarige leeftijd laten castreren, dit om risico met een ongewenste dekking te voorkomen maar tevens omdat ik benieuwd wat of een late castratie alsnog een verandering zou brengen in zijn gedrag. Rasta was en is nog steeds een lieve stabiele en sociale reu. Wel merken we dat zijn markeerdrang is afgenomen. Rasta gaat met regelmaat mee op bezoek naar zorginstellingen en is de vaste coachhond van één van onze cliënten. Rasta heeft ontzettend veel betekend in zijn persoonlijke proces. Rasta is zwart/donkerbruin van kleur, vrij van ED, zijn heupuitslag is D, hij isvrij van DM en van dwerggroei

Lava