Dierverzorger, Kantoor

Noortje van den Hoek-Verhoef

 Na mijn havo wilde ik graag natuurgeneeskunde voor dieren gaan studeren. Een verstandige keuze leek dat toen niet, vandaar dat ik een andere opleiding uitkoos. Maar na bijna drie jaar bouwkunde te hebben gestudeerd bleek dit toch geen goede keuze voor mij. Vastbesloten om niet twee keer een verkeerde keuze te maken, heb ik nu gekozen voor een opleiding met dieren. Inmiddels heb ik mijn studie diermanagement en dierenartsassistent aan het Groenhorst College te Barneveld met goed gevolg afgerond. Mijn eerste stage liep ik bij de honden en katten van het bedrijf van Connie. Een leuke, leerzame stage, waarin mijn interesse voor diervoeding geprikkeld werd. Gezondheid en gedrag van dieren zijn nog steeds mijn favoriete onderwerpen en inmiddels ben ik alweer geruime tijd één van de vaste medewerksters binnen dit bedrijf. Mijn kennis heb ik uitgebreid met enkele cursussen bij de Martin Gaus academie. Ook ben ik Orthomoleculair therapeut en sinds kort ook Acupuncturist. De liefde voor dieren blijft natuurlijk niet beperkt tot alleen op werkvloer. Door de jaren heen hebben een aantal dieren hun intrek bij ons gevonden. Namelijk onze lieve Malibu (Heilige Birmaan) en haar dochter Sjuul en kleindochter Mina. Flicka  (Duitse Herder) is de eerste hond die als pup bij ons is gekomen. Achteraf leuk, maar ook pittig een puppy opvoeden.

Wat ‘moeten’ mensen echt over je weten: Het gedrag van dieren vind ik leuk om naar te kijken, vooral onderling en met andere diersoorten. En super genieten is het om de kinderen met de dieren te zien.

Wat is jouw beste eigenschap? En je slechtste?: Ik vind het fijn een ander te helpen. Ik ben chaotisch en altijd te laat, dat heeft natuurlijk met elkaar te maken.

Waar kunnen mensen je voor wakker maken: Wakker maken? Voor koffie natuurlijk!