Maine Coon katten

De Maine Coon is een vrij grote half langharige kat met een sociaal en ondernemend karakter. Ze komen in verschillende kleuren en patronen voor en kenmerkend voor dit ras zijn de zogenaamde ‘tips’op de oorpunten die kenmerkend zijn voor een lynx en zo ook voor dit ras. Mits voldoende gesocialiseerd en opgegroeid in een prikkelrijke omgeving gezamenlijk met mens en dier, maakt deze soort zich erg geliefd als huisdier. Ze kunnen een ongelofelijke band met honden hebben wat een lust is om naar te kijken.

De Maine Coon, zeker een kater, is ondernemend en gaat bij voorkeur ook naar buiten. Raskatten worden steeds vaker is een afgesloten ren gehouden en zeker voor katten waarmee (ook al is dit slechts incidenteel) gefokt wordt, is een vrij leven niet weggelegd. Ter voorkoming van ongelukken maar ook ter irritatie van last van andersmans katten, is een afgesloten ren aan te raden. Ligplanken en een klimboom wordt erg op prijs gesteld. Ze kunnen hier klimmen, hun nagels krabben en vanaf gewenste hoogte hun omgeving observeren. Katten die hun energie ook op deze wijze kwijt kunnen, zullen in huis minder actief ondernemend zijn. Onze katten zijn gewent aan soortgenoten en aan honden. Dit maakt dat ze uitstekend kunnen samenleven met andere sociale dieren en dit heeft dan ook onze voorkeur bij het vinden van een nieuwe (kitten) eigenaar.

Kittens groeien bij ons altijd op in huis. De eerste weken van hun leven bieden we ze de rust om op een warme en veilige plek lekker bij hun moeder, op te groeien. Door contact met ze te maken wennen aan ze lichaamsgeur wat voor belang is om een vertrouwensband met ze te krijgen. Vanaf de 3e week zijn de oortjes en de oogjes open en zullen ze alle prikkels in hun omgeving in zich op nemen, dit wordt socialisatie genoemd. Sociale interactie is wenselijk tijdens hun verdere ontwikkeling. Vanaf hun 7e week gaan onze kittens ook mee op bezoek naar Zorginstellingen, ze gaan in een vervoersmandje mee in de auto en wennen zo aan veranderingen wat later weer bijdraagt aan een stabielere kat die minder snel onder de indruk zal zijn. Tijdens ieder bezoek dragen we er zorg voor dat een bezoek leuk en zoveel mogelijk ontspannen verloopt. Natuurlijk zijn nieuwe dingen even spannend maar dit is tevens de manier om stress bestendiger te worden. Ons visite kaartje hebben we dan ook vooral te danken aan de sociale karakters van onze dieren.

Naast een lief en sociaal karakter is de gezondheid natuurlijk minstens zo van belang. De (groot)ouders van de kittens verblijven in afgesloten ruimten en daarnaast zijn ze getest van zowel besmettelijke als erfelijke afwijkingen. De erfelijke afwijkingen worden vooral getest via het DNA zodat deze ook een voorspellende waarde geeft voor hun nakomelingen. U bent van harte welkom om met ons en onze dieren kennis te komen maken. Een persoonlijke kennismaking geeft altijd een eerlijkere indruk dan een bezoek aan een website.