VIP-instructeur

Lydia Neijs

 

Hey leuk dat je op mijn profiel kijkt, welkom!

Ik ben Lydia, woon samen met mijn hondjes bij mijn vriend in Deurne en ben, net als veel collega’s, door een van mijn 1e honden in dit vak terecht gekomen. Van huis uit ben ik opgegroeid met honden maar toen ik mijn eigen hond kocht ben ik me pas echt gaan verdiepen in honden en hun taal en gedrag. Door de cursus die ik destijds zelf volgde met mijn hond, ben ik instructeursopleidingen gaan volgen en gaan lesgeven op de hondenschool. In mijn dagelijkse leven gaf ik toen als coach en trainer al trainingen en cursussen aan collega’s, dus dit was een super leuke aanvulling daarop. In mijn werk zag ik meer en meer de verbindingen die gelegd kon worden tussen het coachen van mensen en de soms “confronterende” maar vooral positieve invloed in de verschillende aspecten van het samenwerken met de hond. In diezelfde periode zag ik van dichtbij wat het effect van mijn eigen hond was op de zoon van mijn vriendin die de diagnose PDD-nos had gekregen. Hierdoor ben ik me meer gaan verdiepen in de assistentiehonden.

 Sinds 2012 heb ik mijn eigen hondenschool en werk ik volledig als ZZP-er aan het opleiden van ADL- en blindegeleidehonden en het begeleiden van cliënten. Met de psychosociale hulphonden werk ik voornamelijk als begeleider/coach van teams in teamtraining. Ik heb dus letterlijk een hondenbaan 😄

Mijn passie is het coachen, stimuleren en motiveren van mensen door samen te kijken naar waar hun capaciteiten en kwaliteiten liggen. Het beste in mensen naar boven halen en vooruit kijken.