VIP instructeur

Lijanne Wiebing

  Ik ben Lijanne Wiebing, geboren in 1994 en in 2016 ben ik met mijn eigen bedrijf “Hondigheid” gestart. Ik werk als freelancer bij Kynologisch Instituut vanuit ’t Hart.
Toen ik 5 jaar oud was kregen we thuis een Jack Russel Terriër pup, Perro genaamd. Dit was mijn beste vriendje en vanaf dat ik 7 jaar was ben ik met hem gaan trainen. Ik ben zelf gaan nadenken over hoe ik Perro iets kon leren zonder dat ik daarbij dwang hoefde te gebruiken.

Ik heb de opleiding Ondernemen, Dier en Gedrag op het Helicon in Velp gevolgd, waarvoor ik in 2016 het diploma heb behaald. Tijdens mijn opleiding heb ik op verschillende plekken stage gelopen o.a. in dierenpensions, bij Hulphond Nederland, twee schapenboerderijen en in Zuid Afrika. Bij Hulphond Nederland kwam ik erachter dat ik mensen wil helpen met behulp van honden. Dit natuurlijk allemaal met het welzijn van de hond voorop. Ik kreeg al snel na het slagen voor mijn opleiding het aanbod om les te gaan geven op Hondenschool Kersten, ik geef hier drie avonden les in de week, met veel plezier. Rond dezelfde tijd dat ik het aanbod kreeg om op de Hondenschool te gaan werken kreeg ik ook het aanbod om te gaan werken bij Hulphondenschool De CLiCK. Naast mijn opleiding “Ondernemen, Dier en Gedrag” ben ik in 2017 met de opleiding tot Kynologisch Instructeur bij de Martin Gaus Academie begonnen. Inmiddels heb ik module 1 en 2 behaald.

Tijdens mijn eerste stage in een dierenpension kwam ik onze tweede hond tegen, Lonka genaamd. Lonka is een teefje uit Portugal, zij is erg goed met lichaamstaal van honden en helpt mij dus ook zo nu en dan als we met losloop wandelingen gaan oefenen. Oftewel Lonka is eigenlijk een soort collega van mij. Daarnaast heb ik thuis nog twee andere honden genaamd Migo en Poedel. Perro is op de mooie leeftijd van 16 jaar overleden.

Wat ‘moeten’ mensen echt over je weten: Dat ik nogal recht door zee ben. 

Wat is jouw beste eigenschap? En je slechtste?: 
Beste eigenschap: Eerlijk en behulpzaam. 
Slechste eigenschap: heel chaotisch.

Waar kunnen mensen je voor wakker maken: Sushi!!!