Je hond herdenken

Je hond herdenken

24mei

Hoe kun je je hond herdenken?

Wanneer je trouwe viervoeter is overleden, laat dat vaak een gat achter in je hart. Je hond vergeten doe je nooit meer, maar je kunt wel een mooie manier vinden om met het gemis om te gaan. Dit helpt je ook om het verdriet een plaatsje te geven. Herinneringsproducten kunnen je helpen. Ze zijn er voor mensen, maar ook voor honden en andere huisdieren. In dit artikel geven we je inspiratie over hoe je je hond kunt herdenken en welke producten daar geschikt voor zijn.

Een urn: voor een mooi plekje thuis
Collectief cremeren is de goedkoopste optie bij het crematorium. Meerdere dieren worden dan gecremeerd en later verstrooid. Toch kiezen families steeds vaker voor een individuele crematie van hun huisdier. De as krijg je dan mee naar huis. Je kunt de as verstrooien, maar ook een mooi plaatsje geven thuis of in de tuin. Er zijn diverse urnen, die uitstekend geschikt zijn om de as van jouw lieve huisdier in te bewaren. Ze zijn er bijvoorbeeld in een vaasmodel of bolvorm. Speciaal voor honden zijn er diverse modellen met pootafdruk(ken). Daarnaast zijn er verschillende afmetingen, afhankelijk van de grootte van jouw hond. Ook de kleur is vaak nog aan te passen. Kies je voor een variant van messing, dan ben je verzekerd van een materiaal dat lang mooi blijft en lang meegaat.

Een assieraad: voor altijd je dier bij je
In de afgelopen jaren laten mensen steeds vaker een symbolische hoeveelheid as van hun dierbare verwerken in een assieraad. Dat kun je ook met jouw hondenvriend doen. Er is bijvoorbeeld ook een hanger met een hondje, maar ook eentje met een botje. Populair is ook de pootafdruk. Je kunt kiezen voor een hanger van een pootdruk of een hartvormige of cirkelvormige hanger met daarop het pootafdrukje. Daarnaast zijn er ook nog asbedels in de vorm van een hartje met daarop een pootafdrukje. Deze kun je combineren met bijvoorbeeld armbanden van Pandora of Trollbeads. Vaak kun je bij de sieraden kiezen uit zilver, geelgoud en witgoud. Een assieraad is een mooie manier om je geliefde huisdier voor altijd dicht bij je te dragen.

Wanneer je maatje begraven is
Met as is er veel mogelijk, zoals je hierboven hebt kunnen lezen. Je kunt de as in een urn bewaren of een klein beetje in een assieraad. Maar wat doe je als je hond hebt begraven? Je zou dan een assieraad kunnen vullen met een klein beetje haar, of een klein beetje zand. Zo is er een holle as hanger en een holle asbedel. Stel dat je hond heel graag op een bepaald plekje in de tuin of in het bos kwam, dan kun je dat zand gebruiken. Of een klein beetje van het zand op het graf. Sommige bedel zijn hol, zodat je er een plukje haar in kunt doen of een klein stukje stof. Misschien kun je een klein beetje van een hondendekentje of –kussentje erin doen? Het gaat erom dat het je een fijn gevoel geeft en je helpt aan je maatje te denken.

Verstrooien, een urn of assieraad: kun je niet kiezen?
Het kan lastig zijn om te bedenken wat je precies met je overleden huisdier wilt doen. Wanneer je hebt gekozen voor een crematie zijn er nog verschillende mogelijkheden. Je kunt ze ook combineren. Dus je kunt bijvoorbeeld een deel uitstrooien en een deel in een urn bewaren. Voor een assieraad heb je vaak maar een paar korrels als symbolische hoeveelheid nodig. Je kunt zelfs de as verdelen over meerdere kleine urntjes. Dit noemen we ook wel keepsakes. Iedereen in het gezin kan dan bijvoorbeeld een beetje as krijgen. Of je kunt een klein beetje meenemen als je op vakantie gaat.

Heb je vragen of wil je meer weten?
Vind je het lastig om te bepalen welke maat urn of keepsake je nodig hebt? Of heb je vragen over een bepaald assieraad? Mail, chat of bel dan met de klantenservice van Uitvaartwinkel.nl. Dit is dé online webshop van Monuta, waar je allerlei herinneringsproducten kunt kopen. Er is voor honden ook veel mogelijk, zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen. Hopelijk helpen deze producten jou om je verlies te verwerken en de herinnering aan je trouwe hond levend te houden!

Share Post

About Author

Leave a Reply