VIP Verdiepingstraject

Annerieke van Wijhe

 

Hoewel mijn hond Joep inmiddels is overleden, denk ik toch dat ik dankzij hem bij het VIP-project terecht gekomen. Toen hij 17 jaar geleden in mijn leven kwam, had ik epilepsie en slikte ik medicatie om de aanvallen te onderdrukken. Joep heeft me, door zijn aanwezigheid, herinnert aan wie ik ten diepste ben en is bij me gebleven tot ik de rust en het geluk in mijn leven had teruggevonden. In de 16,5 jaar dat hij bij me was, heb ik mijn medicatie afgebouwd en mijn leefstijl zo aanpast dat ik geen toevallen meer gehad heb. Ik leef gezonder en doe meer recht aan mijn sensitieve aard.

Deze verandering is intensief geweest, maar zeker de moeite waard. De inzichten die ik tijdens die verandering heb opgedaan, ben ik gaan beschrijven in het boek ‘Van psychiatrie naar verlichting’. Dit is de basis van mijn eigen praktijk en visie voor het VIP-verdiepingstraject.

Naast deze training werk ik voor het CCE (Centrum voor Consultatie en Expertise) en ben ik betrokken bij het project: “Voor ieder kind een thuis” in de gemeente Kennemerland. In mijn vrije tijd ben ik graag in de natuur. Samen met mijn vriend, Marco wandel ik lange afstanden en pelgrimsroutes. Ik schrijf columns over spiritualiteit en zingeving of over wat ik mee maak in mijn werk. Ook ben ik steunouder voor een meisje van bijna vier jaar oud en haar ouders met een (verstandelijke) beperking.

Wat ‘moeten’ mensen echt over je weten: Door mijn eigen weg, voel ik me verbonden met (jong)volwassenen die zelfstandig in het leven willen staan. Ik wil me graag inzetten voor diegene die van hun kwetsbaarheid hun kracht willen maken.

Wat is jouw beste eigenschap? En je slechtste?: Als ik iets in mij kop heb dan heb ik dat niet in mijn k…
Dat zorgt voor positieve veranderingen vanuit een enorme drijfveer. Soms kan ik het mezelf en anderen daardoor ook flink moeilijk maken.

Waar kunnen mensen je voor wakker maken: Voor een wandeling of een rondje hardlopen precies op het moment dat de zon opkomt en (een guilty pleasure) roomijs van ‘de Smaecken van Hamelinck’ in Baarn.