VIP instructeur, instructeur

Ilona van ‘t Land

 Hoi, mijn naam is Ilona van’t Land en woon met mijn man, 3 kids en onze Goldenretriever in Nijkerk.
Met de komst van onze hond is mijn liefde voor honden beginnen te groeien. Het begon met het uitzoeken welk ras bij ons gezin zou passen. Ik vond het heerlijk mij te verdiepen in alle karakters en eigenschappen van alle rassen. Toen ik eenmaal op cursus was met onze eigen hond bleek dat ik het werken met honden veel leuker vond dan ik ooit gedacht had. Ik ging me steeds meer inlezen en trainingen doen. Zo doe ik met onze hond gehoorzaamheid en jacht training. Daarnaast heb ik bij Dogvision mijn diploma’s ethologie en leerprincipes gehaald.
Mijn vriendin heeft een individuele uitlaatservice en daarin spring ik ook regelmatig bij. We lopen dus niet met een grote groep honden maar 1 op 1 in hun eigen wijk. Hierdoor krijg je een fijne band met honden die wat extra aandacht nodig hebben, of van wie baasjes het fijn vinden dat hun hond extra aandacht krijgt.
Ik vind het werken met verschillende mensen en hun honden een groot plezier. Het mooiste is om alle karakters bij elkaar te brengen en een hecht team te zien ontstaan. Trainen met je hond zorgt voor een fijne band samen, jij leert niet alleen je hond begrijpen maar je komt ook jezelf soms tegen in gedrag waarvan je niet eens meer weet dat je dat doet. Door tegen dingen aan te lopen, die dingen aan te pakken en daarna successen te boeken groei je samen met je hond naar een betere versie van jezelf. Leren verrijkt je leven, en samen leren met je hond is investeren in een onbetaalbare vriendschap

Wat ‘moeten’ mensen echt over je weten: Dat ik soms recht door zee ben, maar dat dat komt omdat ik hou van duidelijkheid en eerlijkheid. Daarnaast hou ik niet van verassingen tenzij we op vakantie compleet verdwalen daarin ben ik in survival stand op mijn best☺

Wat is jouw beste eigenschap? En je slechtste: Beste eigenschap is dat ik geduldig ben. Dat is een flink leerproces geweest maar daar pluk ik nu vruchten van. Ik ben echter enorm slecht in plannen. Dit vind ik zo lastig dat ik het moeilijk vind nieuwe projecten daarom op te pakken omdat ik dat niet in een keer overzie.  

Waar kunnen mensen je voor wakker maken?: Je mag mij wakker maken voor familietijd/gezinstijd, met elkaar tijd besteden. Maar voor een lange wandeling in een nieuw te ontdekken gebied ben ik altijd te porren.