VIP instructeur

Ilja Mulder

 Hallo allemaal, ik zal mij in dit stukje even kort voorstellen. Van kleins af aan hou ik al heel erg van dieren en met name honden. Ik kan mij niet anders
herinneren dan dat ik een hond vroeg voor mijn verjaardag, helaas kreeg ik die nooit van mijn ouders. Wel mocht ik vaak met mijn buurman en hun boxer mee naar de hondenschool en ging ik vaak met hem mee de hond uitlaten.Naarmate ik ouder werd mocht ik ook zelf cursussen gaan doen met de buurhond en ging ik mij al meer verdiepen in hondengedrag.

Vanaf mijn 16e had ik een bijbaantje bij een pension die net begonnen was om op kleine schaal hulphonden op te gaan leiden, en daar merkte ik dat het trainen van hulphond en (bijbehorende) baas echt mijn passie is. Toen ik 18 werd heb ik vanuit dit werk ook mijn eerste eigen hond gekregen. Dit is Bowie, Bowie is een Grote Poedel geboren in mei 2015. Hij is bij mij is komen wonen op de leeftijd van 2,5 jaar.Met Bowie heb ik inmiddels al heel veel hondensporten gedaan, en ik blijf het
leuk vinden om met hem een sport te beoefenen.

Omdat ik wist dat ik later mijn werk wilde maken van het trainen van assistentiehonden, ben ik mij verder gaan ontwikkelen als instructeur. Zo heb ik in 2016 mijn Kynologisch instructeurs diploma behaald aan de Martin Gaus Accedemie te Lelystad en ben ik daarna in 2018 een specialisatiecursus gaan doen tot blindengeleidehondeninstructeur. Daarnaast heb ik meerdere stages gelopen bij ervaren assistentiehonden instructeurs. Via de geleidehondeninstructeurscursus en het stagebedrijf waar ik destijds stage liep leerde ik Connie kennen, Connie wilde graag meer weten over de geleidehonden instructeursopleiding. Mijn stagebegeleider vertelde Connie dat ik de instructeursopleiding behaald heb en dat ik er wel meer over kon vertellen vanuit mijn eigen ervaring.

Dit gedaan hebbende vond Connie mij erg enthousiast over komen. En na dit gesprek hebben we contact gehouden. Toen duidelijk werd dat Connie nog opzoek was naar een instructeur die meer in het noorden woont en mij er voor vroeg heb ik dan ook volmondig JA gezegd. Het lijkt mij erg leuk mijn ervaring te mogen delen met jullie, Je zult mij vooral in het noorden gaan vinden, maar ik zal ook geregeld te vinden zijn bij groepslessen in Nijkerkerveen. Ik hoop een hele mooie tijd tegemoet te gaan met jullie allemaal! Wie weet tot snel!

Wat ‘moeten’ mensen echt over je weten: Ik hou van eerlijkheid en duidelijkheid, juist omdat ik zelf alles vol kan plannen😇.

Wat is jouw beste eigenschap? En je slechtste?: Alles vol plannen 😅, maar daarnaast heb ik ook veel geduld, kan ik rustig blijven als mensen zich laten meeslepen in emotie en kan ik in iemand anders altijd zien waar die gene goed in is. Daarentegen is mijn slechte eigenschap dat ik het lastig vind om mensen te vertellen als ze iets “ niet goed doen of iets doen wat ik niet prettig vind”. Ook rust inplannen voor mij zelf is iets wat ik beter zou willen kunnen (ik oefen nog☺️)

Waar kunnen mensen je voor wakker maken: Puppys! Mensen kunnen we wakker maken als ze me nodig hebben.