supervisor

Hans van der Wielen

Mijn naam is Hans van der Wielen en sinds september 2020 werkzaam voor alle betrokkenen van Hond-Kat. Ik ben gedragskundige (orthopedagoog), trainer voor teams en supervisor van medewerkers. Tijdens mijn loopbaan heb ik veel ervaring opgedaan bij het opzetten en begeleiden van kleinschalige initiatieven in de zorg. Ik geloof in die kleinschaligheid. De kleinschalige voorzieningen met die gemotiveerde medewerkers vormen een goede omgeving met helende kracht voor mensen met allerlei vragen. Ook ben ik betrokken bij gezinshuizen en ouderinitiatieven op weg naar kleinschalige initiatieven voor hun kinderen.

En nu mag ik bijdragen aan en nieuwe ervaring opdoen zowel met die kleinschaligheid en de extra  bijdragen die dieren aan ons leven kunnen bieden. Ik ben vooral nieuwsgierig naar de rol en bijdrage van de hulphonden. Ik zal me vooral richten op de pedagogische onderwerpen en het begeleiden van de teams en medewerkers. De dieren en de medewerkers zijn de belangrijke bronnen voor de deelnemers, klanten en mensen met speciale vragen. Ik probeer die bronnen fit en lenig te houden, zodat zij hun werk met plezier en tevredenheid kunnen uitvoeren.

Wat ‘moeten’ mensen echt over je weten: Ik ben een echte ambivert. Geen introvert, geen extravert, of juist allebei.

Wat is jouw beste eigenschap? En je slechtste?: Ik ben heel hulpvaardig en heb tijdens een coachingtraject wat ik heb gevolgd tijdens mijn studie meermaals te horen gekregen dat ik een fijne grondhouding heb. Een valkuil van mij die hierbij past, is dat ik gemakkelijk te veel op hooi op mijn vork neem en hierbij kan doorslaan in mijn zorgvuldigheid.

Waar kunnen mensen je voor wakker maken: Het liefst word ik gewoon niet wakker gemaakt (haha). Zou ik toch iets móeten kiezen, dan ga ik voor een puppen/kitten/geitjes/alles wat zacht en schattig is-knuffelsessie.