VIP Instructeur

Gwen Kok

Hi, mijn naam is Gwen Kok en ik ben woonachtig met man en onze 3 honden in Ermelo, een dorpje op de Veluwe.

Mijn langste job ben ik werkzaam geweest in de financiële sector. De hele dag op kantoor, binnen 4 muren en achter mijn laptop was zoals de dagen eruit zagen. Tot er een Franse Bulldog in mijn leven kwam, hij zorgde voor een heel andere kijk op het leven. Hoe vaker we de bossen in gingen, des te meer mijn passie voor natuur en hond zich ontwikkelde. Er kwam een tweede hond en een derde en met elkaar willen we zoveel mogelijk buiten zijn.

Mijn kantoorbaan liet ik achter mij en ik heb de tijd genomen om te onderzoeken wat ik wilde gaan doen – iets waar mijn hart nou echt een sprong van maakt. Ik hou er van om te leren en heb opleidingen gevolgd oa NLP coaching, NLP trauma therapy,  coachen met de hond als co-coach bij Pets4Care en aansluitend de opleiding tot tracking&trailing instructor waar ik nu mijn werk van heb gemaakt. Zodat ik dagelijks met mens en hond naar buiten mag om van elkaar te leren.

Ons derde hondje komt uit het buitenland en was 1 jaar toen ze naar Nederland kwam. Ze was, zoals ze noemen, een rescue hondje en dat vraagt om een andere opvoeding dan wanneer je een hond als pup in huis hebt. Van een leven op straat ineens in een huiskamer is een grote verandering. Met veel geduld en vertrouwen hebben we een hele fijne band ontwikkeld en elke dag ben ik weer dankbaar dat we in elkaars leven zijn gekomen. Ik zou trouwens niet ieder adviseren een hond uit het buitenland naar NL te halen maar dat is weer een ander verhaal.

Ik blijf mij zelf ontwikkelen door het bijwonen van workshops, seminars en het lezen van boeken en uiteraard door samen te leven met een fijne roedel honden. Zij trainen mij zo nu en dan ook, en kunnen mij een spiegel voorhouden waar ik weer wijzer van word. Honden zijn fantastische leermeesters wanneer wij als mens hen beter begrijpen. Door met wederzijds respect met elkaar om te gaan ontstaat er een aangename samenwerking. Goed dat steeds meer het inzicht ontstaat dat dieren een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan het welzijn van de mensen.

Vorig jaar maakte ik kennis met de hondenschool van Conny en werd ik geraakt door alle mooie dingen die zij en haar team doen voor zowel hond als mens. Dit past erg goed bij mijn pad. Het is zo waardevol om een sterke band op te bouwen tussen hond en mens, vind het mooi dat ik daar een bijdrage aan mag leveren. Met elkaar samenwerken, in welke vorm dan ook, maakt de mens gelukkig.

Wat ‘moeten’ mensen echt over je weten: Ik vind humor echt een onmisbare factor in het leven. En ieder mens is in staat om iets te zien en te vinden wat zij/hij grappig vindt. Als je lacht, of ergens de humor van in kan zien dan ontspan je gelijk – zeker als je buik lekker mee doet. Ik vind het heerlijk om met elkaar te lachen en ook zelfspot is een vorm van humor die ik graag gebruik.

Wat is jouw beste eigenschap? En je slechtste?: Mijn beste eigenschap is dat ik goed kan luisteren. Ik vind mensen interessant en ben dan ook benieuwd naar iemands verhaal, waarom hij doet wat hij doet. En misschien is dat dan ook direct een bruggetje naar mijn slechte eigenschap want door mijn nieuwsgierigheid kan ik nog wel eens te direct zijn in het stellen van vragen, maar altijd vanuit een liefdevolle intentie.

Waar kunnen mensen je voor wakker maken: Nou, eigenlijk vind ik slapen het lekkerste wat er is. Ik ben een behoorlijke dromer dus maak in de nachten dan ook van alles mee. Dromen die ik onthoud schrijf ik op, ik kan hiermee een andere bewustzijnstoestand ervaren en dat vind ik heerlijk.