opvoeding is de basis

Gedragsconsult
gedragsconsult

Inhoud en informatie

Probleemgedrag, of eigenlijk gedrag dat wij als probleem ervaren. Een hond welke bijvoorbeeld erg vaak blaft wanneer je niet thuis bent, kan als probleem ervaren worden. Jij als eigenaar hebt mogelijk geen idee dat dit speelt, echter, jouw buren hebben er wel last van. Ongeacht tegen welk probleem je aanloopt kan een gedragsbegeleider je inzicht geven hoe hiermee om te gaan en met welke veranderingen deze overlast tot de verleden tijd behoord.

Met wat voor probleemgedrag hebben wij ervaring
• Agressie naar mens en/of andere honden
• Angst, bijvoorbeeld voor luchtballon, onweer en/of vuurwerk
• Verlatingsangst en/of niet alleen thuis kunnen zijn
• Weglopen, of niet meer aan kunnen lijnen
• Hyperactief gedrag
• Najagen van bijv. schapen, hazen, trimmers, verkeer
• Onzindelijkheid
• Dingen kapot maken

Ervaring en motivatie
Wij hebben door scholing en ervaring de benodigde kennis opgedaan in hondengedrag en vertalen dit voor je. Aan de hand hiervan kunnen wij een passend advies geven. Daarna gaat je, zo nodig met verdere hulp, aan de slag om jouw doel te bereiken. Om dit doel te bereiken zal er de nodige inspanning gevergd worden. Mede afhankelijk van jouw motivatie, zul je dit doel zo goed mogelijk bereiken.

Uit ervaring weten wij inmiddels dat heel veel mensen al voor de helft geholpen zijn wanneer ze uitleg krijgen in het hoe en waarom. Een hond welke schapen gedood heeft, hoeft helemaal geen agressieve hond te zijn. Deze hond heeft zeer waarschijnlijk geen weet van schapen in onze samenleving. Dat maakt voor honden al dat ze deze dus zien als prooi. Honden welke lief en gehoorzaam zijn, kunnen ook jagen op een moment dat ze zonder begeleider bij de schapen komen. Een hond als deze zal nog jaren uw lieveling kunnen zijn, zolang je nee vergelijkbare situatie kunt voorkomen.

Veel mensen zeggen van zichzelf; ‘dat heb ik fout gedaan’. Echter, hoe kun je fouten maken als je zelf nog niet geleerd hebt hoe het ‘zou moeten’? Heb je behoefte aan deskundig advies? en ben je gemotiveerd om jouw doel na te streven? Mail ons dan, want wij zijn zeker gemotiveerd!

Ervaring

Connie Berendsen heeft al ruim 20 jaar ervaring met haar werkzaamheden op het gebied van probleemgedrag. Veel van de problemen die zij tegenkomt hadden voorkomen kunnen worden. Een top 3 van de meest voorkomende:

• Agressie naar mens en/of dier, voortkomend uit onzekerheid door tekortkoming in socialisatie

• Agressie (in combinatie met ongehoorzaamheid), verkeerde interpretatie van eigenaar (rangorde)

• Verlatingsangst of niet alleen thuis kunnen zijn, verkeerd of niet aangeleerd

Tarief en aanmelden

De kosten van een gedragsconsult 140,-  inclusief het boek Bewust van Hondengedrag. Een gedragsconsult duurt 1,5 uur. Woon je buiten Nijkerk dan komt er 0,35 cent per kilometer reiskostenvergoeding bij. Uiteraard ben je ook van harte welkom op onze locatie. Heb je na het lezen van bovenstaande nog vragen, bel gerust. Wil je meteen aan de slag? Vul dan het aanmeldformulier in onderaan deze pagina. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact op voor een afspraak.

Aanmelden

Gedragsconsult

Voor onze administratie en cursusadministratie gebruiken wij de hierboven ingevulde gegevens. Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om.

5 + 10 =