Flygility

Sport en opvoeding

Flygility is een combinatie van Flyball en Agility, ook wel bekend als behendigheid. Bij Flygility worden in een flyball parcours elementen verwerkt van de behendigheid en zijn er een aantal aanpassingen in de regelgeving. Bij Flygility draait het niet om de snelheid alleen, maar ook de accuraatheid waarmee het parcours door de hond wordt genomen.

Flygility is een sport die opvoeding en training combineert en zo voor optimaal plezier bij baas en hond zorgt. Belangrijk bij deze sport is namelijk zelfbeheersing en sociaal gedrag. De hond moet een parcours zelfstandig, beheerst en gecontroleerd afleggen. Hiermee geven we een verlenging aan datgene waar de hondenschool zich al jaren hard voor maakt: sociale honden die op een ontspannen manier met de baas kunnen werken. Daarnaast is het een sport die door werkelijk iedereen beoefend kan worden. Jong of oud, gezond of minder gezond, atletisch of niet, iedereen is welkom!

Heeft u na het lezen van bovenstaande nog vragen, bel gerust. Wilt u weten wanneer de eerstvolgende cursus van start gaat kijk dan op de site bij het cursusaanbod, uiteraard kan dit ook per mail of per telefoon.Levels

Er zijn verschillende levels te behalen: 1) Beginners: Hier begin je met een recht parcours met in ieder geval 1 toestel vanuit de behendigheid. 2) Intermediate: Hier komt er een 2e toestel bij en 1 maal een verandering van richting met een max van 150 graden, bijv een gebogen tunnel. 3) Senior: in dit parcours mogen er 2 veranderingen van richting in zitten en komen er extra toestellen bij. 4) Advanced: Hier zitten geen grenzen aan het parcours.


Individueel of in teams

Bij de Flygility draait het niet alleen maar om snelheid. Belangrijker is het juist lopen van het parcours. Het is een afval race waar je op diverse manieren aan mee kunt doen. Er zijn verschillende opties: 1) individueel team (1 hond met 1 eigenaar) 2) Pairs team (2 eigenaren met elk een eigen hond) 3) Threesome team (een team van 3 eigenaren met hun hond) 4) Foursome team (een team van 4 eigenaren met hun hond)

Aanmeldformulier Flygility

U kunt op ieder moment instromen in de Flygility, mits er voldoende ruimte is in de groep. Zodra wij uw aanmelding hebben ontvangen zullen wij uiteraard ons uiterste best doen om u ook in de gewenste groep te plaatsen. De kosten voor Flygility lessen zijn 110,- per kwartaal., indien u later instroomt betaald u naar ratio. Graag tot ziens op de Flygility!

Voornaam en achternaam (verplicht)

Adres (verplicht)

Postcode en plaats (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Naam hond

Ras

Leeftijd hond

Niveau
BeginnersIntermediateSeniorAdvancedNovelty

Gewenste dag/tijd. Indien u meerdere dagen kunt, graag deze opties aanvinken. (Of u op deze dag/tijd terecht kunt is afhankelijk van beschikbaarheid en gaat uiteraard met u in overleg).
Maandag 19.00 uurMaandag 20.00 uurDonderdag 20.30 uur

Verwachtingen van de cursus

Eventuele opmerkingen

Ik accepteer de algemene voorwaarden