sport en opvoeding

Flygility
Flygility

Inhoud en informatie

Flygility is een combinatie van Flyball en Agility, ook wel bekend als behendigheid. Bij Flygility worden in een flyball parcours elementen verwerkt van de behendigheid en zijn er een aantal aanpassingen in de regelgeving. Bij Flygility draait het niet om de snelheid alleen, maar ook de accuraatheid waarmee het parcours door de hond wordt genomen.

Flygility is een sport die opvoeding en training combineert en zo voor optimaal plezier bij baas en hond zorgt. Belangrijk bij deze sport is namelijk zelfbeheersing en sociaal gedrag. De hond moet een parcours zelfstandig, beheerst en gecontroleerd afleggen. Hiermee geven we een verlenging aan datgene waar de hondenschool zich al jaren hard voor maakt: sociale honden die op een ontspannen manier met de baas kunnen werken. Daarnaast is het een sport die door werkelijk iedereen beoefend kan worden. Jong of oud, gezond of minder gezond, atletisch of niet, iedereen is welkom!

Heb je na het lezen van bovenstaande nog vragen, bel gerust. Wil je weten wanneer de eerstvolgende cursus van start gaat neem dan even contact met ons op!

Levels

Er zijn verschillende levels te behalen: 1) Beginners: Hier begin je met een recht parcours met in ieder geval 1 toestel vanuit de behendigheid. 2) Intermediate: Hier komt er een 2e toestel bij en 1 maal een verandering van richting met een max van 150 graden, bijv een gebogen tunnel. 3) Senior: in dit parcours mogen er 2 veranderingen van richting in zitten en komen er extra toestellen bij. 4) Advanced: Hier zitten geen grenzen aan het parcours.

Individueel of in team

Bij de Flygility draait het niet alleen maar om snelheid. Belangrijker is het juist lopen van het parcours. Het is een afval race waar je op diverse manieren aan mee kunt doen. Er zijn verschillende opties: 1) individueel team (1 hond met 1 eigenaar) 2) Pairs team (2 eigenaren met elk een eigen hond) 3) Threesome team (een team van 3 eigenaren met hun hond) 4) Foursome team (een team van 4 eigenaren met hun hond)

Tarief

De kosten voor de flygilitycursus bedragen 110,-per kwartaal. 

aanmelden / informatie aanvraag

Flygility

5 + 3 =