VIP instructeur

Maud Kokken

Ik ben Maud Kokken geboren in 1996 en woonachtig in het prachtige Brabantse Lage Mierde. Ik ben opgegroeid op een boerderij met koeien, konijnen en diverse grote en kleine huisdieren. Nadat ik geslaagd ben voor de opleiding Manager Dierverzorging aan het Prinsentuin College in Breda ben ik de opleiding Kynologisch instructeur aan de Martin Gaus academie gaan volgen. In 2016 ben ik mijn eigen hondenschool gestart, in 2020 ben ik geslaagd als detectie instructeur en sinds juli 2021 ben ik als freelancer werkzaam bij Kynologisch Instituut vanuit ’t Hart.

De passie voor honden is mij met de paplepel in gegoten. Vanuit huis hebben we altijd Berner Sennen honden gehad en mijn eerste vakantiebaantje was in een hondenpension. Tijdens mijn stage bij de Ark van Noah zag ik met eigen ogen wat dieren in de gezondheidszorg los maken bij (dementerende) ouderen. Dit vond ik prachtig om te ervaren en wist dat ik hier iets mee wilde gaan doen. In 2017 ben ik begonnen als freelance instructeur bij hulphondenschool de Click.

Op dit moment bestaat mijn beestenboel nog uit 2 ezels, 4 geiten en 5 honden namelijk; Buddy (Berner Sennen), Pepper (Australian sheperd x Border Collie), Sky (Australian Sheperd x Labrador), Nala (Hollandse x Mechelse Herder) en Bunder (Australian sheperd x Border Collie).

Wat ‘moeten’ mensen echt over je weten: Ik kan slecht tegen oneerlijkheid

Wat is jouw beste eigenschap? En je slechtste?: Mijn beste eigenschap is dat ik eerlijk en behulpzaam ben, ik wil graag iedereen helpen. Mijn slechte eigenschap is dan ook dat ik moeilijk nee kan zeggen.

Waar kunnen mensen je voor wakker maken: Als kind wilde ik dat mijn vader mij altijd uit bed riep als er een koe aan het kalveren was of als de dierenarts kwam. Dit vond ik reuze interessant en dat is tot op het moment van vandaag nooit veranderd. Gezondheid en welzijn van de dieren staat voorop.