De Duitse Dog

Naast onze andere beestenboel zijn wij verknocht aan het ras de Duitse Dog. Wij hebben deze vanaf de begin jaren '90. Deze voorliefde is ontstaan tijdens de kindertijd van Connie tijdens logeerpartijtjes op een boerderij van familie. In de eerste plaats zijn onze honden huisdieren, zij verblijven dus niet in kennels. Verder vinden wij het leuk om met ze te wandelen, ze mogen ons terrein bewaken (vooral met hun imposante uitstraling) en worden ze ingezet bij andere activiteiten.

Met een sociale hond die gezond is en voldoet aan de eisen welke gesteld worden aan dit ras, fokken wij incidenteel een nestje. Wij stellen hoge eisen aan de socialisatie van de pups, ze krijgen dan ook een uitgebreid socialisatie programma voordat ze het ouderlijk huis verlaten. U kunt hierbij denken aan de gewenning van verschillende diersoorten, ze maken deel uit van ons gezin inclusief alle volwassen honden en ze zullen zijn mee geweest voor korte en langere autoritjes.

Daarnaast komen er bij ons dagelijks diverse mensen over de vloer waardoor ze ook met allerlei mensen in contact zijn geweest. Nadat onze pups meegaan met hun nieuwe eigenaar is hun socialisatie natuurlijk nog lang niet voltooid, wij hebben wel een zo goed mogelijke basis gelegd. Een eerste nestje krijgen ze bij ons in principe niet op (te) jonge leeftijd. Een dog is zowel geestelijk als lichamelijk laat volwassen. Wanneer ze in goede conditie zijn, fokken wij 2 nestjes met 1 teef. Mocht u, na dit gelezen te hebben, behoefte hebben om nader kennis met ons en onze doggen te maken, dan bent u uiteraard van harte welkom. Ook niet onbelangrijk, mocht een hond ooit om welke reden dan ook herplaatst worden, wij nemen al onze nakomelingen terug en herplaatsen zo nodig zelf.

De Duitse Dog is, mits hij voldoende beweging en/of uitdaging krijgt, een rustige hond die graag de hele bank in beslag neemt. Ze vinden het over het algemeen niet fijn om op een harde / koude ondergrond te liggen dus een matras is handig. Doggen komen niet direct over als intelligente honden maar hun vermogen wordt vaak onderschat! Ze zijn zeer gevoelig van aard, ze kunnen al van de leg zijn als je de woonkamer een andere indeling hebt gegeven ;) Over het algemeen is de Duitse dog een echte gezinshond. Naar bezoek zijn ze, mits goed gesocialiseerd, vriendelijk maar ze stellen het erg op prijs als je ze even de tijd geeft om even de kat uit de boom te kijken. Ook naar andere honden toe zijn ze gemakkelijk in omgang maar dit hangt samen met een goede socialisatie. Zo nodig kunt u voor de begeleiding hierin een deskundige raadplegen. Een puppycursus die zich hoofdzakelijk richt tot opvoeding is mijns inziens echt een must. Zorg dat u met meerdere gezinsleden (als u gezin dit telt) welkom bent en allen hierbij betrokken raakt. Duitse Doggen dienen met zachte hand, maar zeker ook consequent te worden opgevoed. Maar dat geldt eigenlijk voor ieder type hond...

Er zijn natuurlijk ook nadelen: Ze worden zooo groot... ze kwijlen zo.. ze worden niet erg oud (wij streven naar 10 jaar)... ze eten veel, wel anderhalve kilo vlees per dag... ze passen niet in elke auto... een dierenarts bezoek is niet goedkoop en lijkt wel op gewicht te gaan... met ontwormingsmiddel, narcose, sterilisatie en frontline is dit ook zo... Maar..eens een dog, altijd een dog! Heeft u interesse in een Duitse Dog pup? Vul dan het aanvraagformulier in.

Onze doggen

(Zazoo) Zazoo Ziva Giants May Be's Place

Zazoo is geboren op 29 maart 2013

HD A norbergwaarde 40 • vrij van ED, HCM en rugproblemen

Ze is een dochter van Olympia Ouzo Giants May Be's Place en een kleindochter van Diddle lee Doo Giants May Be's Place. Zazoo is geboren in een nest van 13 pups, samen met haar broertje is ze bij ons blijven wonen. Ze heeft een sociaal karakter en lin haar beweging laat ze vaak het jolige gedrag zien alsnog ze een labador is, verder is ze zo lenig als een kat;)

De vader van Zazoo is de Engelse reu Ch Murrayvhayle Manfred. De reden waarom wij voor deze reu hebben gekozen is zijn prettige sociale karakter, zijn sterke lijf zonder beperkingen die zijn gezondheid kunnen hinderen en de voorouders die een hoge leeftijd hebben bereikt. Daarnaast heeft deze reu weinig nazaten en nog geen directe verwantschappen in ons land. Een nadeel vinden wij dat de Engelse Doggen meestal geen tot weinig masker laten zien maar dit vinden wij qua gezondheid geen direct probleem. In een eventuele volgende generatie gaan we voor Zazoo een partner kiezen die deze tekortkoming niet heeft.


Verwantschap

De vader van Ouzo is de Poolse reu Jemiro, ook deze reu heeft geen verdere verwantschappen in ons land. De vader van Diddle was Douban le Nichoir, deze reu heeft alleen een dekking met Diddle verricht. De moeder van Diddle, La Luna hebben wij als pup gekocht uit de kennel of Triangel Manor. Luna en Diddle hebben de leeftijd van bijna en ruim 10 jaar in goede gezondheid mogen behalen. Ouzo zijn we helaas op 5,5 jarige leeftijd verloren aan de gevolgen van een maagdraaiing. Na de operatie heeft zij een inwendige bloeding gehad, helaas heeft de dienstdoende dierenarts dit niet als zodanig ingeschat en heeft haar met een maagbeschermer alsnog mee naar huis laten gaan. Dit is haar in de nacht erna fataal geworden.


(Zilla) Ziva Zaza Giants May Be's Place

Zilla is geboren op 29 maart 2013

Zilla is een nestzus van Zazoo en Zaba. De eerste jaren heeft ze een fijne plek gehad bij een gezin hier in de straat. Door persoonlijke omstandigheden is er afstand van haar gedaan. Bij ons terug was ze snel op haar plek en vooral grote maatjes met haar grote broer. Zilla is een lieverd en een zeer grote knuffelkont.

Zilla is op 4 jarige leeftijd aangekeurd bij de NDDC en met een prachtig rapport goedgekeurd. Ze is vrij van DCM, ED vrij en HD A beoordeling

(Zaba) Zamu Zabhor Giants May Be's Place

Zaba is geboren op 29 maart 2013

HD A norbergwaarde 40 • vrij van ED, HCM (echo) en rugproblemen (röntgen foto)

Zaba is een zoon van Olympia Ouzo Giants May Be's Place en een kleinzoon van Diddle lee Doo Giants May Be's Place. Zaba is geboren in een nest van 13 pups, samen met zijn zusje is hij bij ons blijven wonen. Hij heeft een sociaal karakter en gaat rustig en gedisiplineerd om met anderen, groot en klein. Een fijne eigenschap voor een groot ras.

De vader van Zaba is de Engelse reu Ch Murrayvhayle Manfred. De reden waarom wij voor deze reu hebben gekozen is zijn prettige sociale karakter, zijn sterke lijf zonder beperkingen die zijn gezondheid kunnen hinderen en de voorouders die een hoge leeftijd hebben bereikt. Daarnaast heeft deze reu weinig nazaten en nog geen directe verwantschappen in ons land. Een nadeel vinden wij dat de Engelse Doggen meestal geen tot weinig masker laten zien maar dit vinden wij qua gezondheid geen direct probleem. Zaba heeft gelukkig wel een mooi donker masker.

In december 2014 is Zaba aangekeurd. Van de minimale benodigde aantal benodigde punten (250) kreeg hij er 249 wat dus inhoud dat hij op 1 punt is afgekeurd mbt goedgekeurde dekreu. Zijn controle door de dierenarts was wel geheel in orde. Mogelijk laten wij hem op een later moment opnieuw aankeuren echter, dit heeft voor ons geen directe prioriteit. Wij zijn zeer blij met zijn eigenschappen en wij hopen dat hij ook op gezonde wijze, veteraan mag worden.