INSTRUCTEUR

Desiree Hartong

Zelf leef en werk ik met honden die snel hoog in hun opwinding/energie kunnen komen en daarnaast het liefst alles zelf zouden willen regelen. Vanuit mijn praktijkervaring heb ik ondervonden dat opvoeden/leren/werken vanuit rust belangrijk en effectief is en het mooiste resultaat geeft: jarenlang op een leuke manier samenleven met een gehoorzame, trouwe viervoeter. Daarom voel ik me comfortabel bij Hond-Kat, omdat wij dezelfde visie hebben.

In de jaren ’90 leerde ik veel van Martin Gaus en daarna nog van vele anderen. Want ook wat de omgang met mensen en honden betreft ben je nooit uitgeleerd. De kennis en vaardigheden die ik in de loop der jaren heb opgedaan, wil ik graag op een begrijpelijke en leuke manier delen met anderen; zodat er een mooie, soepele samenwerking tussen mens en hond ontstaat.

Wat ‘moeten’ mensen echt over je weten:

Wat is jouw beste eigenschap?

Ik ben observerend en niet snel oordelend: een situatie van verschillende kanten bekijken en proberen te begrijpen waarom een situatie ontstaat.

 En je slechtste: Als ik een goed boek aan het lezen ben, kan ik mij hier helemaal in verliezen en ben dan niet echt aanwezig (gezellig) en doe dan pizza’s in de oven omdat dit de minste bereidingstijd vraagt en ik weer verder kan lezen.

Waar kunnen mensen je voor wakker maken?Een wandeling in het bos met de honden. Hoewel, dat doe ik dan liever bij daglicht haha.