een goede fokker

Dekkingen
Dekkingen

Uw poes laten dekken

Wanneer je bewust een nest kittens wilt fokken, zal er o.a. een kater gekozen moeten worden. Onze katers zijn onder bepaalde voorwaarden beschikbaar voor poezen van andere eigenaren.

Wij hebben Maine Coon kater IQ beschikbaar:
IQ is blue tabby blotched van kleur. Voor de dames is hij een ware gentleman. De kosten voor een date is 500,- euro.

Onze dieren worden vooral geprezen vanwege hun uitmuntende karakters, dit is gelukkig ook zo voor deze heren. Wij hebben voldoende mogelijkheden om poezen bij ons te laten logeren. Wanneer je een poes bij ons komt brengen, houden we hen over het algemeen eerst enkele uren gescheiden van de kater. Na een autorit zijn de meeste poezen wat gestrest en staan dan niet open voor een date. Vervolgens mag de poes eerst alleen de ruimte verkennen, daarna mag de gelukkige kater haar het hof maken.

Wij voeren onze katten hoofdzakelijk vers vlees. Wanneer je andere voeding wenst, dan heeft het de voorkeur dit mee te nemen.
In 50% van alle poezen bezoekjes, worden poezen bij hun eerste bezoek gedekt. Wanneer dit niet het geval is, gebeurt dit vrijwel altijd bij hun tweede bezoek. De poezen welke voor dekking komen, moeten minimaal getest zijn op FeLV en FIV.Deze test dient recent te zijn, dat wil zeggen niet ouder dan 3 maanden voor aanvang bezoek. Wanneer een nest gefokt wordt, is de fokker (eigenaar van het vrouwelijke dier) verantwoordelijk voor datgene wat op de wereld wordt gezet.

Naast de gebruikelijke ‘snap’ test, laten wij onze katten ook testen op HCM (hart), PKD (nieren) PL (knieschuifjes). Deze ‘kwalen’ zijn niet besmettelijk, en daarmee is het ook jouw keuze of je het belang van deze testen voor jouw poes inziet. Het is wanneer je een nestje wilt fokken, zeer verstandig om tevoren informatie in te winnen over de eventuele gebreken binnen een ras en hiervoor de nodige maatregelen te treffen.

Het betalen van het dekgeld dient te worden gedaan bij het eerste bezoek, dit kan ook worden overgemaakt. Voor het logeren bij onze kater rekenen wij geen logé kosten. Over het algemeen blijven poezen een dag of vier logeren. Wanneer een poes niet drachtig blijkt, mag zij kosteloos terugkomen voor een nieuwe poging. Wij stellen geen maximaal aantal keer. Wanneer een poes (na meerdere pogingen) niet drachtig wordt, betalen wij de helft van het dekgeld terug. Wanneer een poes enkel één kitten krijgt, mag je ook voor een herdekking komen, wel met dezelfde poes.

Ook niet geheel onbelangrijk om vooraf te realiseren, de natuur kan soms heel anders uitpakken dan datgene wat je in gedachten had. Veel ‘fokkers’ komen er in de praktijk achter dat een nestje kittens niet even ‘leuk’ bijverdienen is.