zinvol bezig zijn

Co-Work
aan de slag bij hond-kat

Dagbesteding of
re-integratie

Bij Hond-Kat bieden we een veilige werkomgeving. Tijdens een intake worden hulpvragen en doelen besproken. Geen mens en geen dier zijn hetzelfde. Wij bekijken dan ook in overleg en door te observeren wat het beste aansluit om iemand zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen. We kijken naar kwaliteiten en passen hier de werkzaamheden op aan.

Binnen dit bedrijf ben je dagelijks omringd door verschillende diersoorten met een zeer hoge aaifactor. Ieder dier heeft zorg en aandacht nodig. Door de communicatie met dieren aan te gaan en te vergroten, kom je ook meer in contact met jezelf en met anderen. De omgang met dieren kan de eigenwaarde vergroten en zorgt dat er weer regelmaat en structuur geboden wordt in een dag.

Andere activiteiten

Naast de zorg voor dieren bied dit bedrijf nog een scala aan andere activiteiten. Er is een grote moestuin, oa de producten uit deze tuin worden gebruikt om verse soep van te maken. Iedere werkdag wordt er rond het middaguur gezamenlijk soep gegeten.

Ook is het mogelijk om onder begeleiding de zorg van een dier te krijgen. Hierbij worden haalbare doelen afgesproken en met begeleiding gestreefd om deze te behalen. Tijdens evaluatie momenten kunnen nieuwe doelen gesteld worden. Zo kan het zijn dat iemand een kat in zijn eigen huis heeft en hier de vrijwel volledige zorg voor draagt wat inhoudt dat naast de zorg voor het dier, het huishouden passend onderhouden wordt.

De katten en honden die hiervoor ingezet worden, blijven eigendom van Hond-Kat.

Hond-Kat hanteert het volgende tarief ten aanzien van dagbesteding: deelname, exclusief vervoer € 44,00 per dagdeel.