zinvol bezig zijn

Co-Work
aan de slag bij hond-kat

Dagbesteding of
re-integratie

Bij Hond-Kat bieden we een veilige werkomgeving, om uiteindelijk door te groeien naar zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Tijdens een intake worden hulpvragen en doelen besproken. Geen mens en dier zijn hetzelfde. Wij bekijken dan ook in overleg en door te observeren wat het beste aansluit om iemand zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen. Veel jongeren die bij ons werkzaam zijn, lopen vaak vast in het dagelijks leven. Wij vinden het belangrijk dat jij je bij ons veilig kunt voelen en dat we elkaar respecteren en accepteren om wie we zijn.

Wat voor werkzaamheden kun je precies doen en hoe ziet zo’n werkdag er ongeveer uit?

Als Co-worker draai je mee in onze dierverzorging. De een komt een halve dag in de week en de ander meer dagen of dagdelen. Wij hebben vijf honden, 15 Maine Coon katten, een varkentje, een kaketoe, een kalkoen, kippen, konijnen, duiven en twee schapen. Bijna al onze honden en katten worden voor de fok gebruikt, op een uitzondering na. Wij hebben geregeld een nestje kittens en af en toe een nestje pups. Naast onze eigen dieren, logeren er ook katten die in ons pension verblijven.

Het is belangrijk dat alle dieren goede zorg en voldoende aandacht krijgen. Het is daarom belangrijk dat je zorgvuldig en met liefde te werk gaat. Alle dieren hebben de juiste voeding nodig, de dierenverblijven worden elke dag schoon gemaakt en de katten moeten voorzien zijn van vers water en een schone kattenbak.
Daarnaast gaan we met onze eigen dieren naar zorginstellingen en socialiseren we de kittens en pups.

Naast goede zorg voor onze dieren, vinden we het ook belangrijk om goed voor elkaar te zorgen. Daarom maken we regelmatig soep met verse ingrediënten en/of een verse smoothie.

Eigen ervaring Jonneke:

In 2019 ben ik bij hond-kat gestart als ‘Co-worker’ (dagbesteding). Ik heb rondom mijn 14e een eetprobleem ontwikkeld en daarnaast ontwikkelde ik een depressie en verschillende angstproblemen. Hiervoor heb ik jaren lang behandeling gevolgd en daarnaast volgden een aantal klinische opnames.

Doordat mijn problematiek mijn leven zo erg beheerste en dit compleet mijn dag vulde, was ik niet in staat om dingen te ondernemen.

Toen ik begon met co-work, startte ik met 2 uurtjes per dag en 2 dagen per week. Wat vond ik het spannend om te starten. Kan ik het wel volhouden? Kan ik de dingen uitvoeren die anderen van mij verwachten? Ben ik wel goed genoeg? Vinden andere mensen mij wel aardig?

Bij hond-kat ben ik op een hele fijne manier begeleid. Ik heb geleerd dat foutjes maken niet erg is en dat we daar allemaal van kunnen leren. Als ik ergens mee zat, kon ik hierover praten. En die verwachtingen? Die vielen uiteindelijk allemaal harstikke mee. Ik ben gegroeid tot een jonge volwassen vrouw en ga het echte leven steeds meer aan. Trots kan ik vertellen dat ik inmiddels per 1 december 2020 in dienst ben gekomen bij Hond-Kat als vaste dierverzorger en (VIP) instructeur bij de hondenschool.

Lijkt het jou ook leuk om in een gezellig team te werken, tussen al onze dieren?