VIP instructeur, Coaching, Gedragsbegeleiding

Connie Berendsen

 Nadat ik bijna 10 jaar in de bejaardenzorg en activiteiten begeleiding heb gewerkt, werd het hoogtijd om van mijn lang gekoesterde wens, mijn werk te gaan maken. Na het behalen van de benodigde papieren zijn we in 1997 verhuisd naar het buitengebied in Nijkerkerveen en in 1999 dit leuke en uitdagende bedrijf begonnen. Na enkele jaren hadden we voldoende bekendheid en vertrouwen opgebouwd en werd hond-kat een volwaardige job waarbij daarna al snel uitgebreid werd met net zulke gemotiveerde collega’s. Wist je dat een aantal collega’s al vanaf het prille begin werkzaam zijn hier?

De activiteiten bestonden in de begintijd uit de puppyopvoedschool, het kattenpension en de kleinschalige fokkerij van honden en katten, en dit alles op geheel eigen-wijze. Door verdere ontwikkeling en ervaring zijn er in de loop der jaren diverse activiteiten en werkzaamheden bijgekomen. Ik ontwikkel mij graag en houd ervan om nieuwe uitdagingen aan te gaan, dit houd mij gemotiveerd. 

Ik heb van de dieren zelf minstens zoveel geleerd als uit de boekjes. Qua opleiding heb ik oa gedragstherapie voor honden en katten, honden- en katten besluit, hulphondentraining, NLP, EPI-genetisch therapeut voor mens en dier en voedingsdeskundige behaald.

De inzet van dieren ten behoeve van mensen (mits dit niet ten koste van het welzijn van de dieren gaat) houd mij al lange tijd bezig. Vanuit mijn jeugd heb ik zelf kunnen ervaren hoeveel steun een dier kan geven als het met jezelf wat minder goed gaat. Honden worden als zodanig steeds meer geaccepteerd al is er nog voldoende werk aan de winkel om het onzichtbare (de psyche) zichtbaar en begrijpelijk te maken. Juist voor de doelgroep jong-volwassenen kan een hulphond voor het psychische vlak zo ontzettend waardevol en helpend zijn. En daar zet ik mij dan ook met liefde voor in

 

Wat ‘moeten’ mensen echt over je weten: Ik heb een passie voor gedrag, van mens én dier 😉

Wat is jouw beste eigenschap? En je slechtste?: Eerlijkheid is denk ik mijn beste, achterdocht is denk ik mijn slechtste…

Waar kunnen mensen je voor wakker maken: Eeehhh, deze site kent geen leeftijdsgrens he… doe dan maar voor chocolade, bonbonbloc, bonbonbonbonbonbloc.

Nog niet uitgelezen over Connie? Klik dan op deze link voor een leuk interview met de Tinley Academie.