VIP instructeur

Claudia van den Ham

 Hallo, ik ben Claudia van den Ham. Samen met mijn gezin geniet ik van de gezelligheid, knuffels en gekkigheid van Pip, onze Otterhound.

Dit jaar, 2020, mag ik dit mooie en bijzondere team komen versterken. Een heel vertrouwd gevoel. Want in de beginperiode van de hondenschool heb ik hier ook mogen leren en lesgeven.

Ik heb Connie leren kennen toen ik met mijn eerste hondje op cursus kwam bij een hondenvereniging en Connie mijn instructeur was. Het begin van een waardevolle vriendschap! Toen waren de lessen vooral “trainingsgericht”, ik vond het heerlijk om met mijn hond bezig te zijn en dat smaakte naar meer…  Toen ik daar dan ook stage ging lopen miste ik wat in de basis…. En die basis vond ik op de hondenschool bij Connie. Deze basis is zo waardevol en ik vind het zo mooi om daarin ook voor anderen wat te kunnen betekenen.

Met mijn eigen honden heb ik behendigheid en obedience gedaan en gespeurd. Met dat laatste had ik nooit zo heel veel… tot je een echte speurneus in huis hebt. Ieder zijn kwaliteit, en als je dan ziet met hoeveel plezier je hond dit doet, word je er zelf ook blij van!

De opvoeding van een pup is zo leuk, maar ook intensief. Met liefde en geduld ontstaat en een mooie levenslange band tussen mens en dier. Daar geniet ik zo van!

 

Wat ‘moeten’ mensen echt over je weten: Wat mensen moeten weten van mij is dat ik heel vrolijk en blij wordt als je een mooie band ziet ontstaan tussen mens en hond…

Wat is jouw beste eigenschap? En je slechtste?: Beste eigenschappen: Ik ben heel geduldig, rustig en behulpzaam. Een gevoelsmens en creatief. Eigenschappen waar aan gewerkt kan worden: Veel dingen zelf willen doen, kritisch zijn op mezelf en het geduldig zijn werkt mezelf ook wel eens tegen…

Waar kunnen mensen je voor wakker maken: Je kunt mij wakker maken voor van alles, ik ben helemaal niet moeilijk…