Instructeur

Barend van Veluw

 Ik ben Barend van Veluw, ik ben 54 jaar en ik woon samen met mijn vrouw Gerda in het mooie buitengebied van Nijkerkerveen. We hebben samen een zoon, zij een kat en ik een hond. Ik hou van het leven en onderneem graag dingen waar ik blij van word. Ik werk als coach en ik begeleid in mijn praktijk mensen om in positieve zin inzichten te geven. Mensen komen met een coachvraag en ik help ze in hun persoonlijke ontwikkeling. Mijn andere werk is dat ik als projectbegeleider mensen begeleid in het realiseren van hun verbouw- en renovatiewensen van hun woning. Twee prachtige mooie beroepen met als rode draad het begeleiden van mensen en mensen leren begrijpen wat zij willen en kunnen.

Mijn hond, Bruno, heb ik acht jaar geleden aangeschaft via een van mijn klanten waarmee ik een bijzonder contact had. Bruno is een hond van een bijzonder ras: een Engels Staffordshire Bulterriër. Een ruwe bolster, blanke pit, mooi, lief en een hoog knuffelgehalte. Natuurlijk hoort bij een pup een puppycursus, want ook ‘ik’ moest mijn hond leren begrijpen. Zo heb ik Connie leren kennen. Een aantal jaren daarna ben ik opnieuw met Connie in contact gekomen. Zij zocht een instructeur. Dat leek mij ontzettend leuk om te doen. Zo ben ik bijna twee jaar als instructeur in opleiding geweest bij meerdere collega’s van Hond-Kat. Vervolgens heb ik de stoute schoenen aangetrokken en bij de Martin Gaus Academy het certificaat Kynologisch Instructeur behaald. Nu begeleid ik ook hondenbezitters.

Ik zie hondeninstructeur als mijn leukste hobby en zie ik dezelfde raakvlakken met mijn werk: het begeleiden van mensen die zijn hond leert begrijpen en de hond zijn baasje leert begrijpen. Ik geloof in de voordelen die het heeft om je hond goed op te voeden en de waarde die het heeft voor baasje en hond. Die boodschap breng ik op een positieve manier over aan mijn cursisten, Want tenslotte is een hond die zijn baasje vertrouwd tot veel in staat.

Warme groet Barend

Wat ‘moeten’ mensen echt over je weten: Weet, dat ik niet iedereen kan helpen, maar met iedereen kunnen we wel elkaar helpen.

Wat is jouw beste eigenschap? En je slechtste?: Ik ben een open mens, serieus, humoristisch en makkelijk in omgang en kan soms direct overkomen.

Waar kunnen mensen je voor wakker maken: Je mag me wakker maken voor een ontbijtje, met verse jus d’ orange en een lekker croissantje met een klontje roomboter.