Back to Basic in de praktijk

Loslopen

Veel mensen wandelen graag met hun hond. Bij veel eigenaren (en honden;-) geeft 'iets wat zo simpel lijkt' toch stress, vooral op plekken waar ze andere mensen met (loslopende) honden tegenkomen.

De maandelijks wandeling die we inmiddels alweer bijna 10 jaar structureel doen draagt voor veel eigenaren (en honden;-) bij om hier meer vertrouwen en inzicht in te krijgen. Zo'n wandeling is vaak gewoon genieten. Toch heb ik zelf vooral bij de start, hier ook stess van. Waarom? vooral omdat de opwinding bij iedereen (ja zeker ook bij die baasjes;-) hoog is, bekenden die elkaar weer even gedag zeggen, zoenen (binnen die zone waarin de honden nog aan de lijn zitten en de honden dus in elkaars zone komen wat de opwinding nog hoger maakt, baasjes die dit veelal niet in de gaten hebben en vooral gericht zijn op zoen ik eerst die linkerwang of toch die rechterwang, nou ik kijk wel wat hij/zij doet)

Als we dan eenmaal op pad zijn dan mogen de honden los, en de baasjes gaan dan ook los. Lekker kletsen met elkaar. Echt gezellig. Tijdens zo'n wandeling krijg ik (en collega's) vaak vragen. Dit mag ook, we zijn er gewoon ook echt voor elkaar. Daarnaast krijgen we steeds vaker (meewandel)verzoeken van derden. Dit alles overzien en begeleiden is best een opgave en dat geeft mij spanning. Het lukt wel maar sociaal contact, overzicht houden, sturing en uitleg geven is gewoon (te)veel.

Ontspannen wandelen

Daarom begin ik binnenkort met een meer overzichtelijke groepswandeling die speciaal voor die extra factoren bedoeld is en waarvan van te voren bekend is wie er meegaan (ja dit bepaald zelfs mede welke van mijn volwassen honden ik meeneem)

Back to basic in de praktijk bestaat uit 4 lessen van 2 uur, de locatie zal wisselend zijn. De wandeling duurt ongeveer een uur en een deel voor- en nabespreking. Wanneer er echt minder sociale honden meegaan wees er dan op voorbereid dat veiligheid voor ieder voorop staat en een hulpmiddel als muilkorf (in overleg) ingezet kan worden. Of we kiezen in zo'n geval voor een individuele wandeling net mij en mijn honden. De kosten voor de Back to Basic in de praktijk zijn € 175,-

Groet Connie.

De volgende cursus start: