VIP Instructeur

Anouk Verdugt

 Hoi! Ik ben Anouk. Ik ben opgegroeid met een beer van een Portugese Berghond en door de omgang met hem besefte ik (en mijn omgeving) al vrij vroeg dat ik iets met dieren wilde en moest doen. Toen ik op de middelbare school zat, dacht ik dat ik dierenarts wilde worden. Ik heb een aantal dagen meegelopen, zag dit toch niet zitten en ben toen Dier- en Veehouderij gaan studeren. Na een halfjaar bleek ook dit niet de juiste studie voor mij te zijn. Toen ben ik vrijwilligerswerk gaan doen bij een papegaaienopvang en heb dit 4 jaar lang met onwijs veel plezier gedaan. Een aantal collega’s hadden de studie Diermanagement gedaan, wat best interessant klonk. Zodoende, ben ik dat gaan studeren. 
Mijn eerste stage heb ik gelopen op een zorgboerderij. De combinatie van het contact met de mensen en de dieren vond ik zo leuk en fijn. Vanaf dat moment wist ik dat ik deze combinatie wilde blijven ervaren. Mijn volgende stage heb ik gelopen bij Marlia Oosterhof, zij traint onder andere blindengeleidehonden. Ook biedt zij een opleiding aan tot blindengeleidehonden-instructeur, toevallig volgden drie mensen uit het team van Kynologisch Instituut vanuit ‘t Hart daar deze opleiding. In de pauzes heb ik veel kunnen horen over het werk wat zij deden en dit vond ik fantastisch klinken.
Vervolgens, was het tijd om af te studeren en ging ik op zoek naar een onderwerp. Ik bleef terugkomen bij de werkzaamheden van het Kynologisch Instituut vanuit ‘t Hart, trok mijn stoute schoenen aan en schreef hen een formele mail met de vraag of zij een vraagstuk door mij zouden willen laten onderzoeken. Binnen een paar minuten kreeg ik van Connie een berichtje, dat ze toevallig hierover aan het sparren waren, het kwam dus super uit! En dus heb ik in opdracht van hen een onderzoek uitgevoerd naar de meerwaarde van een psychologische hulphond voor iemand met anorexia nervosa. Wat vond ik het tóf om dit te kunnen doen. De interviews die ik heb afgenomen met een aantal vippers waren zo aangrijpend maar ook inspirerend, door hun hond hebben zij hun leven terug (hoe prachtig!). Nadat ik mijn onderzoek had gepresenteerd, stuurde Connie mij een appje: “Wanneer kan je beginnen met trainen?”. En sindsdien maak ik met onwijs veel plezier deel uit van dit prachtige team! 

Wat ‘moeten’ mensen echt over je weten: Ik ben een echte ambivert. Geen introvert, geen extravert, of juist allebei.

Wat is jouw beste eigenschap? En je slechtste?: Ik ben heel hulpvaardig en heb tijdens een coachingtraject wat ik heb gevolgd tijdens mijn studie meermaals te horen gekregen dat ik een fijne grondhouding heb. Een valkuil van mij die hierbij past, is dat ik gemakkelijk te veel op hooi op mijn vork neem en hierbij kan doorslaan in mijn zorgvuldigheid.

Waar kunnen mensen je voor wakker maken: Het liefst word ik gewoon niet wakker gemaakt (haha). Zou ik toch iets móeten kiezen, dan ga ik voor een puppen/kitten/geitjes/alles wat zacht en schattig is-knuffelsessie.