dieren in de zorg

Animal4Health
animal4health

De stichting 

Met Animal 4 Health bezoeken wij zorg- en oudereninstellingen met onze, hiervoor speciaal geselecteerde, dieren. Honden, katten, konijnen, vogels en soms zelfs lammetjes. Mensen in deze instellingen hebben zo ieder hun eigen ervaring met dieren. De ene persoon houd nog steeds van het aaien van een huisdier, de andere heeft vroeger enkel een “huisdier” gehad met als doel het vangen van muizen of het bewaken van het erf. Deze dieren kwamen over het algemeen niet in de huiskamer.

De dieren die wij meebrengen bij een bezoek, mogen wel mee de huiskamer in. Of je hier nu van houd of niet, het zorgt in ieder geval voor voldoende gesprekstof en haalt vaak oude herinneringen weer naar boven. Dan is ons doel bereikt!

Sinds september 2013 is Animal 4 Health officieel een Stichting geworden. De eigen website is te vinden via www.animal4health.nl

Zorg voor mens en dier

Naast het overzicht houden op de bewoners, wat overigens grotendeels door de verpleging wordt gedaan, is het van uiterst belang dat er goed zicht op de dieren wordt gehouden.

Met alle goede bedoelingen van vele bezoekers met dieren, een dier moet wel opgewassen zijn om voor dergelijke activiteiten ingezet te worden. Onverwachtse situaties kunnen zich altijd voordoen, ook daarom is het naar mijn idee noodzakelijk om een behoorlijke kennis te hebben van dierengedrag. Stress signalen moeten direct als zodanig herkend en erkend worden om hiermee verantwoord om te kunnen gaan.