Animal 4 Health

Wat is Animal 4 Health?

Met Animal 4 Health bezoeken wij zorg- en oudereninstellingen met onze, hiervoor speciaal geselecteerde, dieren. Honden, katten, konijnen, vogels en soms zelfs lammetjes. Mensen in deze instellingen hebben zo ieder hun eigen ervaring met dieren. De ene persoon houd nog steeds van het aaien van een huisdier, de andere heeft vroeger enkel een “huisdier” gehad met als doel het vangen van muizen of het bewaken van het erf. Deze dieren kwamen over het algemeen niet in de huiskamer.

De dieren die wij meebrengen bij een bezoek, mogen wel mee de huiskamer in. Of je hier nu van houd of niet, het zorgt in ieder geval voor voldoende gesprekstof en haalt vaak oude herinneringen weer naar boven. Dan is ons doel bereikt!Zorg voor mens en dier

Naast het overzicht houden op de bewoners, wat overigens grotendeels door de verpleging wordt gedaan, is het van uiterst belang dat er goed zicht op de dieren wordt gehouden.

Met alle goede bedoelingen van vele bezoekers met dieren, een dier moet wel opgewassen zijn om voor dergelijke activiteiten ingezet te worden. Onverwachtse situaties kunnen zich altijd voordoen, ook daarom is het naar mijn idee noodzakelijk om een behoorlijke kennis te hebben van dierengedrag. Stress signalen moeten direct als zodanig herkend en erkend worden om hiermee verantwoord om te kunnen gaan.


Stichting

Sinds september 2013 is Animal 4 Health officieel een Stichting geworden. De eigen website is te vinden via www.animal4health.nl


Erkenning!

Met zeer grote trots kunnen wij u mededelen dat er eindelijk dat stuk erkenning is waarvan velen al lang wisten, het komt de gezondheid ten goede. Steeds meer onderzoeksresultaten zijn er, en deze liegen er niet om! Wij zijn ontzettend blij met deze grote ontwikkeling op dit gebied. Deze reactie ontvingen we van Drs. Lonneke Schuurmans:

Beste mevr. Berendsen,

Naar aanleiding van het leuke stuk op uw website over uw aaiproject (prachtige foto’s overigens), stuur ik u een exemplaar van het artikel dat ik onlangs heb gepubliceerd (zie bijlage) en dat met name bedoeld is voor een stukje wetenschappelijke onderbouwing van de positieve effecten van dieren in de zorg. U en ik (en met ons velen) weten dat die effecten er zijn, maar managers en verzekeraars laten zich vaak moeilijker overtuigen. Vandaar dat ik tijdens mijn opleiding tot verpleeghuisarts een literatuurstudie heb gedaan naar de effecten van dieren in de zorg. Ik zag en zie die effecten namelijk veelvuldig in mijn werk (ik werk voornamelijk met dementerenden). Ter ondersteuning in het goede werk!Foto's

Wanneer u naar deze foto’s kijkt, kunt u toch bijna niet anders dan dezelfde gezichtsuitdrukking laten zien. Deze foto’s zijn met toestemming gemaakt, in Daelhoven te Soest, maar mogen echter niet door derden gebruikt worden.