opvoeding is de basis

Angst voor honden
angst voor honden

Inhoud en informatie

Angst is iets wat iedereen kan hebben. De ene heeft deze angst voor honden, de andere voor spinnen en weer iemand anders kan bijvoorbeeld bang zijn voor de tandarts. Angst ergens voor hebben is niet raar, maar veel mensen of volwassenen hebben toch het gevoel dat dit iets is om je voor te schamen. De reactie die je vaak ook krijgt is onbegrip of reacties van “mijn hond doet niks”. Met dit soort uitspraken kun je niks. Om mensen een beetje begrip bij te brengen kan je het voorbeeld gebruiken, “Als er een spin over je arm heen loopt zal deze je ook niet bijten”, dit weten maakt je angst veelal niet minder groot.

Wat we met angsttraining willen bereiken is dat de angst onder controle komt waardoor het geen belemmering meer hoeft te zijn in bijvoorbeeld het wandelen op straat of bij het op bezoek gaan bij iemand die een hond heeft. Het moet weer leefbaar worden zonder beperking met betrekking tot honden.

Om angst onder controle te krijgen is het van belang om inzicht te krijgen in het gedrag van honden. Daarnaast heeft uw gedrag of het gedrag van een kind veelal ook invloed op het gedrag van een hond. Door hier meer kennis van te krijgen en door met sociaal opgevoede honden te gaan oefenen, leer je zowel in theorie als ook in de praktijk hoe je controle over de situatie kunt krijgen. De resultaten zijn altijd lovend. Het enige gewenste voordat een dergelijke training gestart kan worden is de motivatie om over deze angst heen te willen komen, de angst eigenlijk aan durven gaan. Van het uit de weg gaan is nog nooit iemand over zijn angst heen gekomen. Heb je vragen of wil je aan de slag, vul dan het aanmeldformulier in.

Wat kunt u verwachten

Wat kun je verwachten (voor jouw kind); In de eerste plaats vind er een kennismaking plaats en deze is vooral bedoeld om veiligheid en vertrouwen te winnen. Vervolgens gaan we uitleg geven hoe we tijdens angsttraining te werk gaan. Diegene die in training komt, heeft ten alle tijden invloed op het proces, dit houd in dat alle stappen in de training worden gemaakt als men er zelf aan toe is. Natuurlijk zullen we uitdagingen proberen aan te gaan, maar of hierop ingegaan wordt is geheel aan de persoon zelf zonder hier enig oordeel aan te geven.

Tarief en aanmelden

De kosten van een angst voor honden les zijn 89,- inclusief het boek Bewust van Hondengedrag. Het is lastig in te schatten hoeveel lessen er nodig zijn, dat heeft te maken met hoe ernstig en ingeworteld de angst is. Woon je buiten Nijkerk dan komt er 0,35 cent per kilometer reiskostenvergoeding bij. Uiteraard ben je ook van harte welkom op onze locatie. Heb je na het lezen van bovenstaande nog vragen, bel gerust. Wil je meteen aan de slag? Vul dan het aanmeldformulier in onderaan deze pagina. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact op voor een afspraak.

Aanmelden

Angst voor honden

Voor onze administratie gebruiken wij de ingevulde gegevens. Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om.

1 + 15 =